Ελλάδα

Πέθανε η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου

Ακούστε το άρθρο

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Υπηρέτησε το ναυτιλιακό/πειραϊκό ρεπορτάζ επί σειρά ετών.

Είχε διατελέσει πρόεδρος του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ, ενώ τα τελευταία χρόνια εκλεγόταν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει την απώλεια της συναδέλφου Παρθενόπης (Πόπης) Χριστοδουλίδου, η οποία απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία μόλις 58 ετών.

Η Πόπη Χριστοδουλίδου γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1961. Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο του Αιγάλεω, φοίτησε σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας. Τη διαδρομή της στην ελληνική δημοσιογραφία ξεκίνησε το 1982, καλύπτοντας το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ για το εβδομαδιαίο περιοδικό «Μουσική». Από τα τέλη του 1982 έως τον Ιούνιο του 1986 εργάστηκε στην εφημ. «ΑΥΡΙΑΝΗ», αρχικά στο ελεύθερο και στη συνέχεια στο πειραϊκό – ναυτιλιακό ρεπορτάζ. Από το 1986 έως το 2011 εργάστηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» καλύπτοντας το πειραϊκό ρεπορτάζ.

Η Πόπη Χριστοδουλίδου υπήρξε μάχιμη δημοσιογράφος, η οποία εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά, τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία και με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού μακριά από επιρροές και συμφέροντα. Παράλληλα, ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση, προσφέροντας άδολη στήριξη στους συναδέλφους, υπερασπιζόμενη σταθερά τα συμφέροντά τους. Για πολλά χρόνια υπήρξε εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» ενώ είχε διατελέσει επανειλημμένως μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ καθώς και μέλος του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ την περίοδο 2015-2017.

Το Διοικητικό Συμβούλιο με σεβασμό αποχαιρετά την αγωνίστρια συνάδελφο και συλλυπείται τους οικείους της.

Όλη η επικαιρότητα