Κόσμος Πολιτισμός

Πέθανε ο Μπίλι Ντράγκο – Ο ηθοποιός που έπαιζε πάντα το ρόλο του κακού

Ο ηθοποιός Μπίλι Ντράγκο που έγινε ευρύτερα γνωστός από το ρόλο του στην ταινία «Οι αδιάφθοροι» του Μπράιαν Ντε Πάλμα,  κατέληξε έπειτα από επιπλοκές που του προκάλεσε εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Variety. Ήταν 73 ετών.

Το ιδιαίτερο παρουσιαστικό, η βραχνή φωνή και το σαρδόνιο χαμόγελο τον κατέταξαν σε ρόλους κακών, νονών της νύχτας, ακόμη και υπερφυσικών πλασμάτων που σκοπό είχαν να προκαλέσουν πόνο και δυστυχία. Ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, κάνοντας μια σειρά από εμφανίσεις σε αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές.

Τη δεκαετία του ‘80 έγινε περισσότερο γνωστός για τις εμφανίσεις του ως μεγαλέμπορου ναρκωτικών, ονόματι Ραμόν Κότα, στις ταινίες με πρωταγωνιστή τον Τσακ Νόρις, «Η ώρα του γερακιού» (1985), «Ο ήρωας και ο δολοφόνος» (1988) και «Δύναμη Δέλτα 2: Σε μια Αποστολή Χιλίων Κινδύνων»(1990).

Εκτός από τον ρόλο του γκάνγκστερ στην ταινία του Ντε Πάλμα «Οι αδιάφθοροι», ο Μπίλι Ντρέιγκο εμφανίστηκε και στην ταινία του Κλιν Ίστγουντ, «Σιωπηλός Καβαλάρης» το 1985. Ο ηθοποιός, που ξεκίνησε την καριέρα του ως κασκαντέρ, εμφανίστηκε αναλαμβάνοντας μικρούς και μεγαλύτερους ρόλους σε περισσότερες από 100 ταινίες.

Αλλά και στην τηλεοπτική σειρά Charmed («Μάγισσες», όπως μεταφράστηκε στην Ελλάδα), ο Μπίλι Ντράγκο ενσαρκώνει έναν από τους πιο επιτυχημένους «κακούς». Ο ηθοποιός ανέλαβε τον ρόλο του Μπάρμπας, ενός δαίμονα που μπορούσε να ελέγξει τον φόβο και έτσι σκότωνε τα θύματά του. Η επιτυχία του ρόλου ήταν τέτοια, που ο πανίσχυρος δαίμονας έκανε γκεστ εμφανίσεις σε τέσσερις σεζόν.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Γούλιαμ Γιουτζίν Μπάροους, ωστόσο επέλεξε το Μπίλι Ντράγκο, όταν διαπίστωσε πως υπήρχε και άλλος ηθοποιός με το επίθετό του στην Ένωση Αμερικανών Ηθοποιών. Χρησιμοποίησε το επίθετο της μητέρας της, η οποία είχε τσιγγάνικες και ρουμάνικες καταβολές. Ο πατέρας του, επίσης ηθοποιός, είχε ρίζες ινδιάνικες ρίζες από την φυλή των Απάτσι.

via

Όλη η επικαιρότητα