Media Αθλητισμός

Πέθανε ο εκδότης της εφημερίδας «Το Φως», Θόδωρος Νικολαΐδης

Ακούστε το άρθρο

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο Θεόδωρος Νικολαΐδης. Kορυφαία προσωπικότητα της αθλητικής δημοσιογραφίας, εκδότης και ιδρυτής της εφημερίδα «Αθλητικών Φως» στις 11 Απριλίου 1955, η οποία μετονομάστηκε στη συνέχεια «Φως των Σπορ». Πέρσι είχε βραβευθεί για την προσφορά του από το ίδρυμα «Μπότση».

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1925, παιδί προσφύγων από τη Μικρά Ασία, ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος υφασμάτων στο κέντρο του Πειραιά. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», στην οποία έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

Με την οικογένεια του Θόδωρου Νικολαϊδη επικοινώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και τους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μίλησε με τις κόρες του εκλιπόντος τη Μαρία και την Όλγα, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στην οικογένεια, ενώ εξήρε την καταλυτική παρουσία του Νικολαΐδη στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας.

Ο Νικολαΐδης ήταν φίλος του Προκόπη Παυλόπουλου για περισσότερο από 25 χρόνια. Γνωρίστηκαν μέσω του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον οποίο φιλοξενούσε συχνά ο εκδότης στο σπίτι του στη Μύκονο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα