Κόσμος

Πέθανε ο ηθοποιός Κλάρενς Γκίλιαρντ

H δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας, όπου εργαζόταν ως αναπληρωτής καθηγητής στο Κολέγιο Καλών Τεχνών.
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε ο ηθοποιός Κλάρενς Γκίλιαρντ που είχε γίνει γνωστός από τη συμμετοχή στην ταινία Die Hard, όπου υποδύονταν τον «χάκερ» και ονομάζονταν «Θίο», ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου.

Σύμφωνα με το cnn.com έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, ενώ η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας, όπου εργαζόταν ως αναπληρωτής καθηγητής στο Κολέγιο Καλών Τεχνών.

«Με βαθιά λύπη μοιράζομαι αυτά τα νέα» ανέφερε αρχικά η κοσμήτορας σε ανάρτηση στο Instagram και πρόσθεσε πως «οι μαθητές του εμπνεύστηκαν βαθιά από αυτόν, όπως και όλοι όσοι τον γνώριζαν. Είχε πολλά εξαιρετικά ταλέντα και ήταν εξαιρετικά γνωστός στο πανεπιστήμιο λόγω της αφοσίωσής του στη διδασκαλία και των επαγγελματικών του επιτευγμάτων».

Σημειώνεται, ότι ο Κλάρενς Γκίλιαρντ γεννήθηκε το 1955 στη Μόζις Λέικ της Ουάσιγκτον, ενώ έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο απέναντι στον Τομ Κρουζ στην ταινία «Top Gun» (1986), όπου υποδυόταν έναν πιλότο μαχητικού αεροσκάφους με το όνομα Μάρκους.

Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε με τον Μπρους Γουίλις στο «Die Hard» (1988) ως Θίο, ο εκκεντρικός χάκερ υπολογιστών, ο οποίος «σπάει» τους κωδικούς ασφαλείας του Nakatomi Plaza. Ακόμη, συμμετείχε στα: «Karate Kid Part II», «CHiPS» και «Left Behind».

Εκτός από την παρουσία του στον κινηματογράφο, ο Τζίλιαρντ συμμετείχε και σε τηλεοπτικά πρότζεκτ, με πιο χαρακτηριστική τη σειρά «Matlock» αλλά και το δράμα γουέστερν του CBS «Walker, Texas Ranger».

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα