Πολιτική

Πέθανε ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Νίκος Βακάλης

Ένα από τα πιο γνωστά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ο πρώην ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Νίκος Βακάλης, έφυγε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από τη ζωή, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 78 ετών.

Ήταν εκπαιδευτικός, με πτυχίο φυσικού από το ΑΠΘ και ιδρυτής των γνωστών φροντιστηρίων που φέρουν το επώνυμό του, το 1967. Μεγάλο μέρος της ζωής του το αφιέρωσε στην Παιδεία, καθώς εκτός από τα φροντιστήρια και τον εκδοτικό οίκο που ίδρυσε το 1999, ήταν ο δημιουργός του College of Advance Training (1972), του e-Master και του Business Training Centre και συνέγραψε επιστημονικά βιβλία (σχετικά με θέματα της Φυσικής).

Γεννήθηκε το 1939 στη Λάρισα και ήταν πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή στο κόμμα, την περίοδο 1997-2004. Το 2004 εξελέγη ευρωβουλευτής του κόμματος και ήταν από τους πιο δραστήριους ευρωβουλευτές της χώρας στην πενταετή θητεία του, μέχρι το 2009.

Στη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο διατέλεσε μέλος πολλών επιτροπών, όπως στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, στην Επιτροπή για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Ρουμανίας και στην Επιτροπή για τις σχέσεις ΕΕ-Ινδίας, όπως και στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης και την προσωρινή Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή.

Δήλωση Κ. Καραμανλή

Με αφορμή τον θάνατο του ο πρώην πρωθυπουργός K. Kαραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον καλό μου φίλο και συνεργάτη Νίκο Βακάλη. Υπηρέτησε τον τόπο και την παράταξη με ανιδιοτέλεια και συνέπεια. Με τη σεμνότητά του κέρδισε την εκτίμηση και την αγάπη όσων είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Πηγή: kathimerini.gr

Όλη η επικαιρότητα