Μεσσηνία Πολιτική

Πέθανε ο πρώην υπουργός Θανάσης Φιλιππόπουλος, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Μεσσήνιος πρώην βουλευτής, υπουργός και δήμαρχος Πύλου, Θανάσης Φιλιππόπουλος, εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ο Θανάσης Φιλιππόπουλος γεννήθηκε στο Κορυφάσιο Μεσσηνίας το 1934.

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο υπήρξε βουλευτής Μεσσηνίας από το 1977 μέχρι το 1993, διετέλεσε υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Φεβρουάριο του 1987 μέχρι τον Μάρτιο του 1989.

Αφησε την τελευταία του πνοή στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Πέμπτη στις 15:30 στην Πύλο.

Στη συλλυπητήρια δήλωσή της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ανέφερε τα εξής:

«Με μεγάλη μας θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα έναν δικό μας άνθρωπο, τον Θανάση Φιλιππόπουλο. Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συνέπεια και περίσσια εργατικότητα, γνωρίζοντας την αγάπη του κόσμου, αλλά και τον σεβασμό όλων, ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης. Αφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ένα νοσοκομείο για την ανέγερση του οποίου έδωσε ο ίδιος τον δικό του αγώνα ως υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1986. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με σεβασμό και θα τιμούμε τη μνήμη του όπως του αξίζει. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του». 

Όλη η επικαιρότητα