Πέθανε ο Πυργιώτης ηθοποιός Κώστας Καζάκος

Share

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός, με καταγωγή από τον Πύργο, Κώστας Καζάκος.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Κώστας Καζάκος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα.

Μάλιστα στο παρελθόν είχε νοσήσει από κορωνοϊό και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που επιβαρύνθηκε η υγεία του.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Απρίλιο ο Κώστας Καζάκος αποχώρησε από την παράσταση όπου πρωταγωνιστούσε και αντικαταστάθηκε από άλλον ηθοποιό.

Ο ηθοποιός σε συνέντευξη του είχε αναφερθεί στον Πύργο, όπου και έζησε μέχρι τα 13 του χρόνια, και στα γεγονότα που τον σημάδεψαν, τα χρόνια του Εμφύλιου πολέμου:

«Ημουν 13 ετών, το 1948, μέσα στον Εμφύλιο. Ο μισός πληθυσμός της χώρας, τότε που χωρίστηκε ο τόπος, αφού μας έφεραν σε εμφύλια σύρραξη, αναγκάστηκε να κάνει εσωτερική μετανάστευση. Ετσι κι εμείς. Ο πατέρας μου απολύθηκε από την υπηρεσία του – εργαζόταν στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, αποσπασμένος στη Νομαρχία του Πύργου. Γνώριζε μαθηματικά και ήταν υπεύθυνος της Στατιστικής Υπηρεσίας. Θυμάμαι με έπαιρνε μαζί του στην απογραφή του 1939. Πηγαίναμε με τα μουλάρια στα χωριά, με πολύ δύσκολη πρόσβαση. Το θυμάμαι σαν τώρα. Μετά προσχώρησε στο ΕΑΜ και το 1945 τον απολύσανε από τη δουλειά του.

Ηρθαμε στην Αθήνα για να χαθούμε μέσα στο πλήθος. Να μην είμαστε στόχος της Ασφάλειας. Το κυνηγητό ήταν άγριο. Στην Απελευθέρωση για εμάς ξεκίνησε μια καινούργια κατοχή. Ο πατέρας μου έκατσε έναν χρόνο φυλακή στον Πύργο, το 1947 έναν χρόνο στην Ικαρία και μετά πήγε στη Μακρόνησο, μέχρι το 1952 που ο Πλαστήρας πήρε κάτι μέτρα ειρηνεύσεων, όπως τα λέγανε. Εκείνη τη χρονιά τέλειωσα κι εγώ το Γυμνάσιο στο Παγκράτι.»