Ελλάδα Κορινθία

Πέθανε ο πυροσβέστης που είχε τραυματιστεί στην πυρκαγιά στο Ζευγολατιό

Ακούστε το άρθρο

Πέθανε ο 33χρονος πυροσβέστης που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης αγροτοδασικής πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Ο δόκιμος ανθυποπυραγός που τραυματίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης παρέμενε νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, κατέληξε το πρωί της Δευτέρας.

Ο 33χρονος είχε τραυματιστεί στον θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματός του.

Ο νεαρός άνδρας υπηρετούσε στο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ και το απόγευμα της Πέμπτης συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κόρινθο. Οπως έγινε γνωστό, η φωτιά μαινόταν σε δύσβατο σημείο και στην προσπάθειά του να το προσεγγίσει ανέβηκε μαζί με τρεις ακόμα συναδέλφους του στην καρότσα ενός τρακτέρ, που οδηγούσε κάτοικος της περιοχής. Ωστόσο, κατά τη διαδρομή η καρότσα ανετράπη, καταπλακώνοντας τους πυροσβέστες και τον οδηγό. Βαρύτερα απ’ όλους τραυματίστηκε ο 33χρονος, καθώς υπέστη κατάγματα στον θώρακα και άλλα σημεία του σώματός του.

Συλλυπητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη 

Με ανάρτηση στο Facebook ο πρόεδρος της ΝΔ συλλυπείται την οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείνει στην ανάρτησή του:

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του τριαντατριάχρονου δόκιμου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, που είχε τραυματιστεί βαριά κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας, στις 13 Ιουλίου.

Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, εν ώρα καθήκοντος, θυμίζει σε όλους μας το σθένος και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Πηγή: protothema.gr 

Όλη η επικαιρότητα