Ελλάδα

Πέθανε ο ζωγράφος και συντηρητής Σταύρος Μπαλτογιάννης

«Έφυγε» από τη ζωή στα 80 του χρόνια ο ζωγράφος και συντηρητής Σταύρος Μπαλτογιάννης.

Ο Σταύρος Μπαλτογιάννης γεννήθηκε το 1929 στα Γιάννενα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με τον Γιάννη Μόραλη.
Συνέχισε τις σπουδές της ζωγραφικής στην Academia di Belle Arti της Φλωρεντίας. Το 1959 σπουδάζει με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Συντήρηση Έργων Τέχνης στο Instituto Centrale dei Restauro της Ρώμης.

Μετά από 3 χρόνια σπουδών παίρνει το δίπλωμα του συντηρητή Έργων Τέχνης. Μένει ένα ακόμα χρόνο και παίρνει το ειδικό δίπλωμα τελειοποίησης σπουδών (perfecionamento) από το ίδιο Instituto. Παράλληλα παρακολουθεί στη Σχολή San Giacomo της Ρώμης μαθήματα για την τεχνική των τοιχογραφιών.

Στην δημιουργική πορεία του ασχολήθηκε με γυναικεία γυμνά, πορτρέτα και τοπία.

Η καλλιτεχνική του δημιουργία χαρακτηρίζει η τεχνική της κηρόχυτης ζωγραφικής ή εγκαυστικής, ακολουθεί τις αφαιρετικές τάσεις, διακρίνεται για τη λιτότητα των εκφραστικών μέσων και ταυτόχρονα τον συνδυασμό της παράδοσης με τις νέες αντιλήψεις.

Απασχολήθηκε σαν συντηρητής Έργων Τέχνης και ζωγράφος και έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις. Ηταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος από το 1979.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΤΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

iefimerida.gr

Όλη η επικαιρότητα