Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Ένταση στη δίκη – «Είναι οικονομικό το θέμα»

Ακούστε το άρθρο

Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη. Σήμερα επρόκειτο η εισαγγελέας να ανακοινώσει την πρότασή της για την προφυλάκιση ή μη του κ. Φιλιππίδη ωστόσο, εκείνος κατέθεσε αίτημα προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά, το οποίο και έγινε δεκτό.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης απολογούμενος συμπληρωματικά προσκόμισε κάποια έγγραφα, από τα οποία σύμφωνα με τον κατηγορούμενο «αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλέξανδρος Μίντζιας συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας έχει συστήσει εταιρεία μαζί με τον αδελφό της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Ηλία Παπαχαραλάμπους.

Πρόκειται για εταιρεία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί τις κυρίες Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κόρη της Εβελίνας Παππούλια, Αφροδίτη Λιάντου η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο».

Από την πλευρά του, η συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Πακιρτζίδου, τόνισε πως «σκοπός της εταιρείας είναι η προβολή και η προώθηση των καλλιτεχνών. «Είναι οργανωμένο, υποκινούμενο, το κίνητρο είναι το χρήμα. Είναι οικονομικό το θέμα» τόνισε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Πρόεδρος: Τα έγγραφα αφορούν το συνήγορο κ. Μίντζια. Θεωρείτε ότι πίσω από το οργανωμένο σχέδιο είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος;

Φιλιππίδης: Δεν έχω να προσθέσω κάτι περαιτέρω.

«Κάθομαι και ακούω τους 8 τελευταίους μήνες να εφευρίσκει κίνητρα στον αέρα. Ο κατηγορούμενος δεν έχει το θάρρος να πει το όνομα μου. Αυτός είναι ο κατηγορούμενος, αυτός ήταν πάντα. Είμαι μαχόμενος δικηγόρος επί 23 χρόνια. Η οικογένεια μου είναι νομική οικογένεια. Όλοι έχουν να λένε για το ήθος και την αξιοπρέπεια μου. Με λυπεί το γεγονός ότι το δικαστήριο επιτρέπει αυτές τις τοποθετήσεις. Έρχεται ένας κατηγορούμενος δειλός. Καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον Πέτρο Φιλιππίδη».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Πέτρου Φιλιππιδη και της συνηγόρου του, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους που βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα σηκώθηκε αρκετές φορές φανερά εκνευρισμένη για όσα ακούστηκαν.

Το δικαστήριο διέκοψε.

Όλη η επικαιρότητα