Εκλογές Εκλογικά Νέα Μεσσηνία Πολιτική

Πέτρος Τατούλης από την Καλαμάτα: Όλα τα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία 9 χρόνια φέρουν την σφραγίδα μας

Ακούστε το άρθρο

Μαζί με πλήθος πιστών, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συμμετείχε χθες στην λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Ιωάννη του Θεολόγου, ενώ μετά βρέθηκε και στον Αριστομένη, συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες.

Ο Πέτρος Τατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με συμπατριώτες του και να μιλήσει μαζί τους για τα έργα που έχουν γίνει τα εννιά χρόνια που βρίσκεται στο «τιμόνι» της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και να μιλήσει για τα επόμενα βήματα.

«Η σκληρή δουλειά συνεχίζεται. Κριτές μας είναι οι ίδιοι οι πολίτες, τόνισε στους συμπατριώτες του ο Πέτρος Τατούλης.

«Εμείς στην Πελοπόννησο πετύχαμε να κυριαρχήσει ο πολιτικός πολιτισμός, βγήκαμε από τα κομματικά χαρακώματα και συνεργαστήκαμε για το καλό του τόπου μας. Αυτό το μοντέλο το ακολούθησε σύντομα η χώρα και σήμερα περισσότερο από ποτέ οι πολίτες απαιτούν από τους πολιτικούς να συναινέσουν στην βάση μιας ατζέντας για το αύριο της Ελλάδας. Σήμερα η Πελοπόννησος θα κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη από την μεγάλη μας τεχνογνωσία και το διεθνές κύρος της περιφέρειάς μας στο εξωτερικό», τόνισε,  ευχαριστώντας τους συμπολίτες του που είναι πάντοτε δίπλα του και τον περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους.

«Το διακύβευμα δεν είναι μόνο η Πελοπόννησος, αλλά το ξεκίνημα μίας Νέας Εποχής για την χώρα. Με προσωπικότητες που θα υπηρετούν τους θεσμούς», εξήγησε στη συνέχεια.

Όλα τα μεγάλα έργα που έχουν γίνει στην Καλαμάτα είναι χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα της Περιφέρειας.

« Η Περιφερειακή αρχή είναι πάντα δίπλα στην Καλαμάτα ώστε η πρώτη πόλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου να γίνει μια δυνατή, πραγματική, οραματική πόλη, που θα προετοιμάσει το μέλλον της για την επόμενη 20ετία και θα βοηθήσει στην εξέλιξη του μέλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό αναλάβαμε την πρωτοβουλία και σχεδιάσαμε τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της Καλαμάτας και εξασφαλίσαμε 12 εκατομμύρια ευρώ που θα σηματοδοτήσουν την εξέλιξή της και το συγχρονισμό της με τις νέες συνθήκες και τις νέες απαιτήσεις μιας μοντέρνας πόλης».

Κατακτήσαμε μια δυναμική θέση στον χώρο του τουρισμού. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας , ένα κρίσιμο έργο.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, σημειώθηκε ένα μεγάλο επίτευγμα που αφορά τον τουρισμό και την οικονομία του τόπου μας. Η «Μυθική Πελοπόννησος» αποτελεί ισχυρό brand. Το ξεχασμένο αεροδρόμιο της Καλαμάτας μετατράπηκε σε «Διεθνής Αερολιμένας Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με 286.042 αφίξεις το 2018 , την ώρα που το 2011 ήταν μόλις 66.000,  και είναι πρωταθλητής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο σε ρυθμό ανάπτυξης.  Η Μυθική Πελοπόννησος αποτελεί πλέον παγκόσμιο προορισμό, ενώ οι εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων μας παρουσίασαν εκπληκτική αύξηση, κατατάσσοντας την Πελοπόννησο στην 3η θέση ανάμεσα στις 13 περιφέρειες από 11η που ήταν το 2013.

Ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού της Καλαμάτας, ο στόχος μας για το μέλλον

Επόμενος στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού της Καλαμάτας και η εμπέδωση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξή του, που θα ανατρέψει την εικόνα της εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα. Το έργο αυτό η περιφερειακή αρχή το έχει εντάξει στο συνολικό της σχεδιασμό για τη δημιουργία ενός δικτύου λιμενικών εγκαταστάσεων στην Πελοπόννησο, όπου κομβική θέση έχει η δημιουργία μιας σύγχρονης μαρίνας στην Καλαμάτα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς δεν υπάρχει οργανωμένη μαρίνα σε ολόκληρη τη Δυτική Πελοπόννησο. “Ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια φτιάχτηκαν από την περιφέρεια Πελοποννήσου σχεδόν όλα τα λιμάνια της Πελοποννήσου, πλην της Καλαμάτας που δεν είχε ποτέ καμία μελέτη προσκομίσει η δημοτική Αρχή”, σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Μόνη προσδοκία οι πολίτες και όχι οι κομματικές δομές

Ο κ. Τατούλης κατέληξε λέγοντας:  «Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά όταν οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και το μόνο τους ενδιαφέρον είναι η υποψηφιότητά τους.  Συνεχίζουμε απόλυτα συνεπείς στην ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες και στην κοινωνία, χωρίς να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι μόνο από τα κόμματα μπορούμε να περιμένουμε καλύτερες προοπτικές» δήλωσε ο κ. Τατούλης.

Δείτε Φωτογραφίες

Όλη η επικαιρότητα