Αργολίδα Εκλογές Εκλογικά Νέα

Πέτρος Τατούλης “Κάνουμε πράξη το κτίριο συσσιτίων του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Ακούστε το άρθρο

“Είναι γεγονός ότι οι μεγάλες ιδέες για να υλοποιηθούν χρειάζονται ευρύτατες συνεργασίες” τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή θεμελίωσης από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριο της ανέγερσης του κτιρίου συσσιτίων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου την Κυριακή  24 Μαρτίου 2019, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, και σημείωσε “αυτό το επιτυγχάνουμε στην Πελοπόννησο με το επίπεδο συνεργασίας που έχουμε εδραιώσει, κάτω από τις ευχές της Εκκλησίας, με αποτέλεσμα να διεκπεραιώνουμε σε δύσκολες στιγμές πολύ μεγάλα έργα”.

“Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί με τις ευχές του Σεβασμιότατου ετελέσθη ο αγιασμός της θέσεως του θεμέλιου λίθου ενός σημαντικού έργου, το οποίο έρχεται, όπως είπε πριν λίγο ο πατήρ Ελευθέριος Μίχος, να συμπληρώσει και να βελτιώσει την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών απέναντι στον πάσχοντα συνάνθρωπο” δήλωσε ο κ. Τατούλης και συνέχισε “θα ήθελα Σεβασμιότατε με τις ευχές σας και τις ευχές όλων των προσκυνητών και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής να τονίσω ιδιαίτερα ότι η Εκκλησία κυρίως οφείλει να ασκεί και να μην αμελεί το πνευματικό της έργο. Αυτό είναι το πρώτιστο καθήκον και αυτό δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για την προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες και ιδιαίτερα στους πάσχοντες. Όχι ως εργαλείο προκειμένου να εμποτίσουν και να εμπνεύσουν τον πνευματικό λόγο, αλλά κυρίως για να δείξουν αυτό που περιγράφεται στις Αποστολικές επιστολές, τη Διακονία που επιτελεί η Εκκλησία”.

“Ως Διακόνημα λοιπόν χαιρόμαστε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου για αυτή τη σημαντική συνδρομή που κάναμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς” σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος εξήρε την προσφορά των εθελοντών και εθελοντριών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους θυσιάζοντας κομμάτι από την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, προκειμένου με ταπεινότητα και σεμνότητα να αποδεικνύουν πάντοτε ότι ο σπόρος του Ευαγγελίου είναι πάντοτε ευήκοος σε όλους όσους εμπνέονται από την πνευματικότητα της Εκκλησίας.

“Μαζί με τον κύριο Δήμαρχο αποτελούμε την εγγύηση της καλής εκτέλεσης του έργου, ενός έργου εξαιρετικά χρήσιμου σε δύσκολες ώρες” υπογράμμισε ακόμη ο κ. Τατούλης και εξέφρασε την ευχή του να ολοκληρωθεί γρήγορα και απροβλημάτιστα το έργο “ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα σε όλα αυτά που έχει ανάγκη η κοινωνία μας και που δυστυχώς η Ελληνική πολιτεία δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι επιτυχώς μπορεί να αντιμετωπίζει”.

Όλη η επικαιρότητα