Ελλάδα

Πέτσας: Ακούμε τους ειδικούς και προχωράμε βήμα-βήμα

Ακούστε το άρθρο

Η «επόμενη ημέρα» μετά την άρση των μέτρων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης του Στέλιου Πέτσα στον ΣΚΑΪ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση θα συμβουλεύεται τους ειδικούς και θα προχωρά βήμα – βήμα.

«Θα αξιολογούμε την κατάσταση και μετά θα κάνουμε το επόμενο βήμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως σκοπός είναι να μην υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας.

Αναφορικά με τα πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε:

«Η τιμωρία ποτέ δεν ήταν λύση. Η πολιτεία δεν είναι για πρόστιμα, αλλά για κατευθύνσεις».

Υπογράμμισε δε πως η μάσκα είναι «συμπληρωματικό μέτρο για αυτό σε κάποια μέρη η χρήση της είναι σύσταση».

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως ένα από τα βασικά προβλήματα ήταν πως η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, χωρίς όμως να αφήσει πίσω άλλα προβλήματα του συστήματος υγείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε ιδιαίτερα και στα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, υπογραμμίζοντας πως οι πολίτες δεν πρέπει να τα παραμελούν.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των οικογενειών κατά τη διάρκεια μετακινήσεων με αυτοκίνητο, ο κ. Πέτσας τόνισε πως υπάρχει ευελιξία.

Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει πρόνοια και λύση για τους ανθρώπους του τομέα του πολιτισμού –ενός τομέα που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό.

VIA

Όλη η επικαιρότητα