Μπάσκετ

Παίζουν για τη… θέση τους ΑΕΚ και Προμηθέας στο Basketball Champions League

Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Αντβέρπ (21:30, ΕΡΤ2) και ο Προμηθέας δοκιμάζεται κόντρα στην Μπολόνια στην Ιταλία (19:30, Novasports 2)

Ολοκληρώνεται απόψε η κανονική περίοδος στο Basketball Champions League με τους αγώνες του τρίτου και του τέταρτου ομίλου.

Ο Προμηθέας δοκιμάζεται από τη Βίρτους στην Μπολόνια (19:30, Novasports 2) και ανάλογα με τα αποτελέσματα μπορεί να είναι από πρώτος μέχρι και τέταρτος στο 4ο γκρουπ. Ο Μάκης Γιατράς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ρίον Μπράουν λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο.

Για την ΑΕΚ τα πράγματα είναι πιο απλά στον 3ο όμιλο. Υποδέχεται τη σίγουρα τέταρτη Αντβέρπ (21:30, ΕΡΤ2 και Novasports 1) και θα είναι σίγουρα πρώτα με νίκη ή αν η Χάποελ χάσει από τη Ντιζόν στη Γαλλία, ενώ θα είναι δεύτερη αν χάσει στο ΟΑΚΑ και οι Ισραηλινοί κερδίσουν. Ο Λούκα Μπάνκι υπολογίζει και στον Ντούσαν Σάκοτα που αποθεραπεύτηκε.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή θα γίνει η κλήρωση των «16». Κάθε πρώτος μπορεί να κληρωθεί με έναν από τους τρεις τέσσερις των άλλων ομίλων και κάθε δεύτερος με τους τρεις τρίτους των άλλων ομίλων. Άρα πιθανός είναι και ένας «εμφύλιος». Στα δύο πρώτα γκρουπ οι δύο ομάδες που τερμάτισαν πρώτες ήταν Μούρθια και Τενερίφη, δεύτερες οι Μπάνβιτ και Βενέτσια, τρίτες οι Νίζνι και Ναντέρ και τέταρτες οι ΛεΜαν και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα και τα σενάρια:

Γ’ Όμιλος (Τετάρτη 21:30)
ΑΕΚ-Αντβέρπ
Μπάμπεργκ-Νίμπουρκ

Ντιζόν-Χάποελ Ιερουσαλήμ
Φουενλαμπράδα-Λιετκαμπέλις

Ο πιο ξεκάθαρος όμιλος. Οι τέσσερις ομάδες έχουν ήδη ξεχωρίσει. Η ΑΕΚ θα είναι πρώτη με νίκη επί της Αντβέρπ και ανεξάρτητα από άλλα αποτελέσματα ή αν χάσει η Χάποελ από τη Ντιζόν στη Γαλλία. Η Χάποελ θα τερματίσει πρώτη μόνο με νίκη επί της Ντιζόν και ήττα της «Ένωσης» στο ΟΑΚΑ. Η Μπάμπεργκ είναι σίγουρα τρίτη και η Αντβέρπ σίγουρα τέταρτη.

Βαθμολογία
1. ΑΕΚ 11-2
2. Χάποελ Ιερουσαλήμ 11-2
3. Μπάμπεργκ 8-5
4. Αντβέρπ 7-6

5. Ντιζόν 4-9
6. Λιετκαμπέλις 4-9
7. Νίμπουρκ 4-9
8. Φουενλαμπράδα 3-10

Δ’ Όμιλος (Τετάρτη 19:30)
Νεπτούνας-Μπαϊρόιτ
Οστάνδη-Στρασμπούρ
Βίρτους Μπολόνια-Προμηθέας
Ολίμπια Λιουμπλιάνας-Μπεσίκτας

Τρεις ομάδες έχουν ήδη προκριθεί, όμως άλλες τόσες μάχονται για το τελευταίο εισιτήριο. Η Βίρτους Μπολόνια θα είναι πρώτη αν κερδίσει τον Προμηθέα στην Ιταλία. Η Μπεσίκτας για να τερματίσει πρώτη θέλει νίκη στη Λιουμπλιάνα και ταυτόχρονα ο Προμηθέας νικήσει στην Μπολόνια με διαφορά 3 ως 34 πόντων. Οι Πατρινοί μπορούν ακόμη να είναι πρώτοι με νίκη με διαφορά 11 ή περισσότερων πόντων και η Μπεσίκτας χάσει στη Σλοβενία. Θα είναι δεύτεροι με νίκη 19 ως 35 πόντων και εφόσον η τουρκική ομάδα κερδίσει ή αν κερδίσουν μέχρι 10 πόντους και η Μπεσίκτας χάσει. Ο Προμηθέας θα είναι τρίτος αν κερδίσει με 2 ως 18 πόντους και ταυτόχρονα περάσει η Μπεσίκτας από τη Λιουμπλιάνα, αν χάσει στην Ιταλία και κερδίσουν Μπεσίκτας, Οστάνδη και Μπαϊρόιτ, αν χάσει στην Ιταλία και χάσουν επίσης Μπεσίκτας, Στρασμπούρ και Μπαϊρόιτ, καθώς και αν χάσει στην Μπολόνια και ταυτόχρονα χάσουν Μπεσίκτας, Οστάνδη και Νεπτούνας. Στην τέταρτη θέση θα πέσει με ήττα στην Μπολόνια και ταυτόχρονα νίκες των Μπεσίκτας, Οστάνδης και Νεπτούνας ή νίκες Μπεσίκτας, Στρασμπούρ και Νεπτούνας. Η Οστάνδη με νίκη επί της Στρασμπούρ προκρίνεται ως τέταρτη. Η Νεπτούνας για να περάσει θέλει νίκη επί της Μπαϊρόιτ και ταυτόχρονα της Στρασμπούρ επί της Οστάνδης, ενώ ανάλογα με τα άλλα αποτελέσματα μπορεί να είναι μέχρι και δεύτερη. Η Στρασμπούρ προκρίνεται ως τέταρτη μόνο με νίκη επί της Οστάνδης και ταυτόχρονα ήττα της Νεπτούνας από την Μπαϊρόιτ.

Η βαθμολογία:
1. Βίρτους Μπολόνια 9-4
2. Μπεσίκτας 8-5
3. Προμηθέας 8-5
4. Οστάνδη 7-6
5. Νεπτούνας 7-6
6. Στρασμπούρ 7-6
7. Μπαϊρόιτ 4-8
8. Ολίμπια Λιουμπλιάνα 1-12

Πηγή: sport-fm.gr

Όλη η επικαιρότητα