Οικονομία

Pfizer: Ήδη 4.000 βιογραφικά για τις πρώτες 100 θέσεις εργασίας στην Θεσσαλονίκης

ΚΤΙΡΙΟ PFIZER
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι εκτιμάται ότι θα απασχολούνται τον Ιούνιο του 2022 στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας στη Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης εκτιμάται ότι θα εργάζονται τον Ιούνιο του 2022 στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer στη Θεσσαλονίκη, μια επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωσή της, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής επιχειρησιακής ετοιμότητας του Κέντρου, Αντώνης Χατζημανωλάκης.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι, μόνο για τις πρώτες 100 θέσεις εργασίας, ελήφθησαν πάνω από 4000 βιογραφικά.

Οι πρώτες προσλήψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και, σύμφωνα με τον κ. Χατζημανωλάκη, σε ποσοστό 15%-20% αφορούν Έλληνες που ζούσαν και εργάζονταν στο εξωτερικό και επέστρεψαν στην Ελλάδα.

«Το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του, με τους πρώτους εργαζομένους να απασχολούνται σε βασικές ειδικότητες. Σύμφωνα μάλιστα με τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, σύντομα θα απασχολούνται σε αυτό περισσότερα από 100 στελέχη, ενώ στόχος μας είναι να τα υπερδιπλασιάσουμε μέχρι το τέλος του 2021, και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 να ξεπεράσουμε τους 250 εργαζόμενους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το Κέντρο, που θα παρέχει ευρύ φάσμα υπηρεσιών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, θα είναι σε πλήρη λειτουργία μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ η εγκατάστασή του στο κτηριακό συγκρότημα «East Plaza», στην ανατολική Θεσσαλονίκη (περιοχή εμπορικού κέντρου «Μακεδονία») θα γίνει σταδιακά, αρχής γενομένης από το 2022 και μέχρι το 2023.

Κατά τον κ.Χατζημανωλάκη, η επιλογή της Θεσσαλονίκης (για την εγκατάσταση των δύο hubs της Pfizer) ήταν δύσκολη και απαιτητική διαδικασία, καθώς υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός διεθνώς για την προσέλκυση των σχετικών επενδύσεων. Ωστόσο, η υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή κοινότητα στην πόλη, η πληθώρα αξιόλογων νέων ταλέντων και η στρατηγική της γεωγραφική τοποθεσία, συνέβαλαν στην τελική επιλογή της Pfizer.

Στρατηγικά, η Pfizer αποφάσισε να δημιουργήσει έξι μεγάλα κέντρα σε διαφορετικές τοποθεσίες ανά τον κόσμο: τρία στην Αμερική, δύο στην Ευρώπη (Ιρλανδία και Ελλάδα) και ένα στην Ασία (Κίνα), με στόχο την απλοποίηση και την ενοποιημένη διαχείριση κομβικών εσωτερικών διαδικασιών.

«Το Κέντρο στη Θεσσαλονίκη θα παρέχει ευρύ φάσμα εσωτερικών διαδικασιών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας, με έμφαση σε οικονομικές υπηρεσίες και διαδικασίες ανθρώπινου δυναμικού, προμηθειών, διαχείρισης έργων, εταιρικού μετασχηματισμού και λειτουργίας κ.α. Κατά συνέπεια, έχουμε τη δυνατότητα απασχόλησης στελεχών που καλύπτουν πολλές και διαφορετικές ειδικότητες, αλλά και διαθέτουν διαφορετικά background. Παράλληλα, καθώς το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών θα εξυπηρετεί πολλές χώρες από διαφορετικές ηπείρους, δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που μιλούν πολλές γλώσσες ή έχουν διαφορετική κουλτούρα και κατανοούν τις ανάγκες και τις διαφορές ανάμεσα στις χώρες, να εργαστούν σε ένα διεθνές περιβάλλον» σημείωσε ο κ.Χατζημανωλάκης.

Πηγή: kathimerini.gr

Όλη η επικαιρότητα