Αχαϊα

ΠΓΝΠ: 58χρονος χάρισε ζωή σε 45χρονο και 64χρονο – Δωρεά οργάνων

Mετά από κατάλληλη προετοιμασία του δότη από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας στις 8-4-2018, πραγματοποιήθηκε στο ΠΓΝΠ λήψη οργάνων (νεφροί, ήπαρ) από ασθενή 58 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και κατέληξε από Ενδοεγκεφαλική Αιμορραγία.

Το συντονισμό και όλη την προετοιμασία του δότη είχε η κα Φωτεινή Φλίγκου, Διευθύντρια Κλινικής Αναισθησιολογίας και Εντατικής θεραπείας, σε συνεργασία με τον ιατρό ΜΕΘ κ. Βασίλη Καραμούζο και τις αναισθησιολόγους κα Σοφία Βοντίτσου και κα Μαρία Σπυράκη. Επιπλέον συνέδραμαν ο κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος Χειρουργός Επικουρικός Ιατρός, καθώς και η κα Ασπασία Κανελλάκη.

Σημαντική ήταν και η συμβολή του εργαστηρίου Ανοσολογίας & Ιστοσυμβατότητας Ευαγγελισμού με την συμμετοχή του κ. Σουφλερού και της κας Κουνιάκη, καθώς και του ΕΚΑΒ που επιλήφθηκε των μεταφορών του βιολογικού υλικού και των μοσχευμάτων.
Τον κεντρικό συντονισμό ανέλαβε η κα Γεωργία Διαμαντώνη.

Λήπτες νεφρού, είναι ένας άνδρας 52 ετών ασθενής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος υποβαλλόταν 5 χρόνια σε αιμοκάθαρση, καθώς και ένας άντρας 45 ετών ασθενής στο Γ.Ν. Λαϊκό, ο οποίος υποβαλλόταν 2 χρόνια σε αιμοκάθαρση. Λήπτης ήπατος είναι ένας άνδρας 64 ετών από την Μόντενα της Ιταλίας.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΠ ευχαριστεί πολύ την οικογένεια του εκλιπόντος που υπερβαίνοντας τον πόνο, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του δικού της ανθρώπου σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Επιπλέον, ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.
Πηγή: pelop.gr 

Όλη η επικαιρότητα