Categories: Life

Ποια η διαφορά του αποσμητικού από το αντιιδρωτικό; Η σωστή χρήση του αποσμητικού για προστασία του δέρματος

Share

Πολλές φορές το αποσμητικό δεν παρέχει την προστασία και τη φρεσκάδα που επιθυμείτε και μπορεί να προκαλέσει από ερεθισμούς μέχρι και πρήξιμο. Γι’ αυτό είναι καλό να ακολουθούνται ορισμένοι κανόνες.

Είναι επίσης σημαντικό, να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα προϊόντα ανάλογα με τις ανάγκες του σώματος.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν διαχωρίζουν το αποσμητικό με το αντιιδρωτικό.
Πρόκειται για δύο διαφορετικά προϊόντα, που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς.
Το αντιιδρωτικό χρησιμοποιείται για να εμποδίσει τους ιδρωτοποιούς αδένες, που βρίσκονται στη μασχάλη, να παράγουν μεγάλη ποσότητα ιδρώτα.
Η σύνθεσή τους είναι ελεγμένη, ώστε να μην φράζει τους πόρους δημιουργώντας προβλήματα. Περιέχουν χλωριούχο αργίλιο, μια ουσία που εμποδίζει την παραγωγή ιδρώτα.
Τα αποσμητικά από την άλλη, περιορίζουν την οσμή που βγαίνει από το σώμα λόγω του ιδρώτα και έχουν σκοπό να διατηρήσουν την αίσθηση φρεσκάδας.
Το αποσμητικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και όχι μόνο μια φορά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η υπερβολική χρήση είναι ασφαλής.
Σημασία έχει και η ποσότητα. Δεν χρειάζεται να το καταναλώσετε όλο σε ένα πέρασμα, όμως πρέπει να υπάρχει αρκετό προϊόν για να καλύψει τη μασχάλη και να εισχωρήσει στο εσωτερικό.

Οι ειδικοί ειδοποιούν, ότι η επιλογή του αποσμητικού πρέπει να γίνεται προσεκτικά.
Τα αποσμητικά με άρωμα, αν και έχουν ευχάριστη μυρωδιά, είναι πιο βαριά για την επιδερμίδα και πολλές φορές προκαλούν δερματικά προβλήματα.
Για παράδειγμα, μπορεί να ευθύνονται για ερεθισμούς, έκζεμα ή πρήξιμο.
Για να διαπιστώσετε αν το δέρμα σας είναι συμβατό με το αποσμητικό, απλώστε μικρή ποσότητα στον καρπό σας ή στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα και δείτε την αντίδραση του δέρματος.
Όταν κάποιος μείνει ευχαριστημένος με το προϊόν που χρησιμοποιεί, δεν επιλέγει να το αντικαταστήσει με άλλο.
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι είναι καλή η αλλαγή αποσμητικών, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Με αυτό τον τρόπο, ο οργανισμός δεν συνηθίζει και δεν προλαβαίνει να αναπτύξει αντίσταση.
Η συνεχής χρήση του ίδιου προϊόντος έχει ως αποτέλεσμα να αποκτάται «ανοσία» και να μην επιτυγχάνεται η αρχική καλή απόδοση.
Το ίδιο ισχύει και για τα σαμπουάν. Είναι καλό να υπάρχει εναλλαγή, αλλιώς μπορεί να επιδεινωθεί η ξηροδερμία ή η πιτυρίδα.

Πηγή: valueforlife