Ιστορικά

Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία του Χίτλερ

Ακούστε το άρθρο

Στις 30 Απριλίου του 1945, κρυμμένος στο καταφύγιό του κάτω από τα συντρίμμια του Βερολίνου, ο Χίτλερ ζήτησε να φάει σπαγγέτι με μια “ελαφριά σάλτσα” (κάποιοι από τους βιογράφους του ισχυρίζονται ότι έφαγε λαζάνια), χωρίς κρέας καθώς ήταν χορτοφάγος.

Λίγο μετά το γεύμα του (το οποίο προφανώς δεν είχε δοκιμάσει πρώτα ο δοκιμαστής του), ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν, οι οποίοι είχαν παντρευτεί πριν περίπου 40 ώρες, αποσύρθηκαν σε ένα δωμάτιο και αυτοκτόνησαν.

Η Margot Woelk, η οποία μαζί με άλλες 15 γυναίκες δοκίμαζαν όλα τα φαγητά πριν από εκείνον, σε περίπτωση που κάποιος ήθελε να τον δηλητηριάσει, είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξη πριν λίγα χρόνια:

«Έμεινα δίπλα στον Χίτλερ στη Φωλιά του Λύκου δυόμιση χρόνια. Ήταν χορτοφάγος. Δεν έφαγε ποτέ κρέας στο χρονικό διάστημα που ήμουν μαζί του. Ήταν παρανοϊκός και φοβόταν μήπως δηλητηριαστεί από τους Βρετανούς. Για το λόγο αυτό είχε 15 κορίτσια που δοκίμαζαν το φαγητό πριν το φάει εκείνος». Και όσο για την ποιότητα του φαγητού, η Woelk λέει, ότι ήταν η καλύτερη: «Το φαγητό ήταν εξαιρετικό. Έτρωγε τα καλύτερα λαχανικά, τα καλύτερα χόρτα και ό,τι πιο καλό μπορεί να φανταστεί κανείς. Συχνά τα συνόδευε με ρύζι ή σπαγγέτι. Αλλά αυτός ο φόβος μήπως βρεθεί δηλητήριο δεν μας άφηνε να ευχαριστηθούμε ποτέ το φαγητό. Πάντα πιστεύαμε ότι κάθε γεύμα ήταν το τελευταίο μας».

newmoney.gr

Όλη η επικαιρότητα