WEB tv Ζώα Περίεργα

Πιάστηκε πύθωνας 5 μέτρων και 60 κιλών!

Ακούστε το άρθρο

Αν φοβάσαι τα φίδια, τότε ο πρωταγωνιστής του συγκεκριμένου θέματος έρχεται κατευθείαν από τους εφιάλτες σου…

Πρόκειται για έναν θηλυκό πύθωνα Βιρμανίας βάρους 59,8 κιλών και μήκος 5,1 μέτρων, ο οποίος πιάστηκε πριν από λίγες μέρες από κυνηγό φιδιών στη βόρεια Φλόριντα των ΗΠΑ.  Το εντόπισε στο νερό και το σκότωσε, πυροβολώντας το στο κεφάλι.

Εκτιμάται ότι είναι το μεγαλύτερο φίδι που έχει πιαστεί ποτέ στο πλαίσιο του προγράμματος εξάλειψης των πυθώνων που “τρέχει” η υπηρεσία Διαχείρισης Υδάτων της περιφέρειας της νότιας Φλόριντα.

“Αυτό το φίδι θα μπορούσε εύκολα να σκοτώσει έναν πλήρως αναπτυγμένο άνδρα. Αν ήταν ζωντανό αυτή τη στιγμή, θα χρειαζόμασταν τρεις για να το ελέγξουμε” δήλωσε ο κυνηγός στο NBC6 Miami.

Το πρόγραμμα εξάλειψης πυθώνων ξεκίνησε με στόχο να μειωθεί ο ανησυχητικά αυξανόμενος πληθυσμός του βιρμανικού πύθωνα στην περιοχή. Το συγκεκριμένο είδος ζει στη νοτιοανατολική Ασία, ωστόσο στα βουνά της Φλόριντα υπάρχουν εκατοντάδες.

Τα περισσότερα απ’ αυτά εκτιμάται ότι βρέθηκαν στη Φλόριντα ως κατοικίδια ζώα πριν διαφύγουν ή τα παρατήσουν οι ιδιοκτήτες τους. Τρέφονται με μεσαίου μεγέθους θηλαστικά και πουλιά και μπορούν να έχουν τεράστια επίδραση στο οικοσύστημα ενός νέου περιβάλλοντος.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα