Ελλάδα

Ποιοι συμμετέχουν στη γενική απεργία σήμερα

Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη γενική απεργία καθώς αντιδρούν στην πολιτική που αποτυπώνεται και στο νέο προϋπολογισμό.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για αδιέξοδες και ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές που έχουν «στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της στο πλαίσιο της πανεθνικής δράσης που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας.

«Όσο συνεχίζονται οι ίδιες καταστροφικές και μνημονιακές πολιτικές, τόσο θα συνεχίζεται ο αγώνας, με κάθε μέσο και τρόπο.» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της 24ωρης πανεργατικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μεταξύ των οποίων και τα σχολεία. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης (κατά των πλειστηριασμών και του συνδικαλιστικού νόμου, του νόμου για το συνταξιοδοτικό, της τροπολογίας για την αξιολόγηση, υπέρ των προσλήψεων, του ξεπαγώματος του μισθολογίου) οργανώνεται στις 11 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στη γενική απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (νοσηλευτικό, διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό). Η ομοσπονδία των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) προγραμματίζει προσυγκέντρωση για τις 10 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και οι μονάδες ΠΕΔΥ, καθώς στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι γιατροί των μονάδων. Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι.

Μετ’ εμποδίων θα κινηθεί το επιβατικό κοινό λόγω των στάσεων εργασίας των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

Συγκεκριμένα:

  • Το μετρό θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
  • Ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
  • Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.
  • Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα και ο προαστιακός έως τα μεσάνυχτα.
  • Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα