Οικονομία

Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν αύξηση από το Σεπτέμβριο

Ακούστε το άρθρο

Έως 252 ευρώ θα είναι οι μηνιαίες αυξήσεις που θα καταβληθούν τον Σεπτέμβριο σε όσους συνταξιούχους έχουν περισσότερα από 30 συντάξιμα έτη, σε εφαρμογή του νόμου Βρούτση..

Θα αφορούν προπαντός τους νέους συνταξιούχους (όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον νόμο Κατρούγκαλου) αλλά και παλαιούς συνταξιούχους με αρνητική προσωπική διαφορά.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι όσο περισσότερα έτη ασφάλισης έχει κάθε συνταξιούχος, τόσο μεγαλύτερη αύξηση θα δει. Επίσης, η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερες είναι συντάξιμες αποδοχές, δηλαδή οι αποδοχές επί των οποίων υπολογίζονται οι συντάξεις.

Η μέγιστη αύξηση θα ανέλθει στα 252 ευρώ (11,8%). Η αύξηση με 40 έτη ασφάλισης θα είναι μικρότερη, όσο μικρότερες είναι οι συντάξιμες αποδοχές. Το ελάχιστο ποσοστό της ανέρχεται σε 6,8% (με 700 ευρώ συντάξιμες αποδοχές).

Επισημαίνεται ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις – λόγω της αλλαγής των ποσοστών αναπλήρωσης – αφορούν παλαιούς και νέους συνταξιούχους που έχουν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης.

Οι αυξήσεις θα δοθούν αναδρομικά, από την 1η Οκτωβρίου 2019, σε περίπου 150.000 συνταξιούχους που βγήκαν στη σύνταξη από τον Μάιο του 2016 και μετά.

via

Όλη η επικαιρότητα