Οικονομία

Ποιοι θα πρέπει να ανοίξουν λογαριασμό στο Taxisnet

Ακούστε το άρθρο

Κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet θα πρέπει να αποκτήσουν άμεσα οι νέοι που συμπλήρωσαν πέρυσι το 18ο έτος ηλικίας τους, οι φοιτητές που απέκτησαν το 2019 πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα αλλά και όσοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση.

Με τους κωδικούς που θα λάβουν από την Εφορία τους θα αποκτήσουν λογαριασμό στο Taxisnet και μόνο έτσι θα  μπορέσουν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση του 2020 και να δηλώσουν τα εισοδήματα που απέκτησαν πέρυσι.

Η διαδικασία της αίτησης είναι απλή υπόθεση. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι είναι ότι θα πρέπει να επισκεφθούν την Εφορία τους για να λάβουν τον απαραίτητο κλειδάριθμο που θα τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Taxisnet.

Οι νέοι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν το δικό τους λογαριασμό στο Taxisnet. Για τη διαδικασία εγγραφής θα ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

1. Εγγραφή. Από την ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε. www.aade.gr, υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet, επιλέγετε Εγγραφή Νέου Χρήστη, και στη συνέχεια Αρχική εγγραφή και συμπληρώνετε την αίτηση δηλώνοντας, όνομα χρήστη (username) και κωδικό (password) που επιθυμείτε.

2. Παραλαβή κλειδάριθμου. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης λαμβάνεται σημείωμα στο οποίο αναγράφονται ο Α.Φ.Μ., η ημερομηνία και η ώρα υποβολής καθώς επίσης και η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να μεταβείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. για την έγκριση της αίτησης και την παραλαβή του κλειδάριθμου (αν τα προσωπικά στοιχεία του υποψήφιου χρήστη έχουν μεταβληθεί, όπως για παράδειγμα η αστυνομική ταυτότητα, τότε θα πρέπει να μεταβεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.).

Για την περίπτωση που ένα Φυσικό Πρόσωπο αδυνατεί να προσέλθει στη Δ.Ο.Υ. για να παραλάβει τον κλειδάριθμο αυτοπροσώπως και να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης, μπορεί να πάει αντιπρόσωπός του προσκομίζοντας Ειδικό Πληρεξούσιο από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα.

Παράλληλα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε, έρχεται ενημερωτικό μήνυμα για την έγκριση της αίτησής σας και σας υπενθυμίζετε και το username. Προσοχή: Για τα Νομικά πρόσωπα, τον κλειδάριθμο πρέπει να παραλάβει ο νόμιμος Εκπρόσωπος της Εταιρείας, μόνο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή αντιπρόσωπός του, προσκομίζοντας Ειδικό Πληρεξούσιο από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα.

3. Ενεργοποίηση του λογαριασμού. Από την ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε. www.aade.gr, υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet, επιλέγετε Ενεργοποίηση Λογαριασμού. Για την ενεργοποίηση του λογαριασμού απαιτείται να συμπληρώσετε:

α) username και κωδικό (password) που επιλέξατε κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής

β) τον κλειδάριθμο που σας δόθηκε στη Δ.Ο.Υ. με ακρίβεια , συμπεριλαμβάνοντας τις παύλες.

γ) τα γράμματα που διακρίνετε στην εικόνα.

via

Όλη η επικαιρότητα