Ηλεία

Ποικιλία σχεδίων και τιμών στις πασχαλινές λαμπάδες στα καταστήματα της Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Με καθυστέρηση ξεκίνησαν φέτος οι ‘εξορμήσεις’ για την αναζήτηση και αγορά Πασχαλινών λαμπάδων στα καταστήματα της Αμαλιάδας και αυτό γιατί… οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι το Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών!

Εν αντιθέσει με άλλες χρονιές, που το ενδιαφέρον ήταν αυξημένο από πολύ νωρίς, η ζήτηση στα καταστήματα της Αμαλιάδας ξεκίνησε με την έλευση της Μεγάλης Εβδομάδας και όπως όλα δείχνουν οι αγορές θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Από την Μεγάλη Δευτέρα η κίνηση αυξήθηκε κατακόρυφα στα καταστήματα που πωλούν λαμπάδες, με τους νονούς και τις νονές πρωτίστως και τους γονείς δευτερευόντως να αναζητούν τις λαμπάδες που θα έχουν ως παραλήπτες βαφτιστήρια και παιδιά αντίστοιχα.

Για όλα τα βαλάντια

Και βέβαια το ‘έργο’ τους δεν είναι διόλου εύκολο, αφού έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και… τιμών!

Φυσικά, κάποιοι νονοί και γονείς φθάνουν στα καταστήματα γνωρίζοντας εκ των προτέρων τι θα αγοράσουν, αφού έχει προηγηθεί η σχετική ‘παραγγελία’ από τα παιδιά, κυρίως σε ότι αφορά τις διαφημιζόμενες λαμπάδες που συνοδεύονται από παιχνίδια και συνήθως είναι και οι πιο ακριβές, αφού είναι ‘δύο σε ένα’.

Οι ‘παραγγελίες’ βέβαια αφορούν λίγες περιπτώσεις, γιατί η πλειοψηφία των παιδιών αφήνει την επιλογή στους μεγαλύτερους. Κατά συνέπεια, η ‘ευθύνη’ περνά στους ενήλικες οι οποίοι έχουν πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο τους και καταναλώνουν αρκετό χρόνο αναζητώντας λαμπάδες, προκειμένου να κάνουν την καλύτερη επιλογή και κατ’ επέκταση να λάβουν την επιβράβευση από τα παιδιά.

Η ποικιλία στα καταστήματα της Αμαλιάδας είναι μεγάλη και έχουν πάρει μεγάλο προβάδισμα οι χειροποίητες λαμπάδες, ενώ μεγάλη ζήτηση έχουν και οι ζωγραφιστές αλλά και οι αρωματικές. Τα σχέδια επίσης ποικίλουν και ενδεικτικά τα πιο διαδεδομένα είναι τα κουκλάκια, οι φιγούρες, τα αποξηραμένα, τα κοσμηματάκια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Και τα σχήματα στις λαμπάδες είναι πολλά, το ίδιο και τα χρώματα, ενώ οι τιμές ξεκινούν από 30 λεπτά τα απλά κεριά και μπορεί να ξεπεράσουν και τα 40 ευρώ, κυρίως όσες συνοδεύονται από παιχνίδια.

Και βέβαια, οι λαμπάδες αφορούν όλες τις ηλικίες και εκτός από τα παιδιά που είναι σε προτεραιότητα, μεγάλη είναι η ζήτηση και από ενήλικες, ειδικά από τα ζευγάρια που κάνουν δώρο λαμπάδες ο ένας στον άλλο, και εν προκειμένω είναι οι περιπτώσεις εκείνες που θα κάνουν τις αγορές τους μέχρι και λίγο πριν την Ανάσταση!

Όλη η επικαιρότητα