Ελλάδα

Πιλότος λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της πτήσης- Έγινε αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη

«Οι άνθρωποι ανησυχούσαν καθώς μόλις είχαμε περάσει αναταράξεις και δεν ξέραμε τι συνέβαινε»
Ακούστε το άρθρο

Ο συγκυβερνήτης ενός επιβατικού αεροσκάφους προέβη σε αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη καθώς ο πιλότος φέρεται να λιποθύμησε στα 30.000 πόδια.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη σε πτήση της Jet2 που είχε ξεκινήσει από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας με προορισμό την Αττάλεια της Τουρκίας. Ένας επιβάτης ενημερώθηκε ότι ο πιλότος λιποθύμησε κατά τη διάρκεια αναταράξεων.

«Ενώ ήμασταν όλοι [καθισμένοι], παρατηρήσαμε ότι κάτι συνέβαινε στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου», είπε ο επιβάτης του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε. «Πιστεύαμε ότι κάποιος είχε τραυματιστεί στην τουαλέτα στις αναταράξεις. Μας είπαν ότι προσγειωνόμασταν στην Ελλάδα λόγω επείγουσας ιατρικής ανάγκης. Δεν μας είπαν ποιο μέρος

«Οι άνθρωποι ανησυχούσαν καθώς μόλις είχαμε περάσει αναταράξεις και δεν ξέραμε τι συνέβαινε», πρόσθεσε.

Ο εν λόγω επιβάτης ανέφερε ότι η άφιξη στον προορισμό τους καθυστέρησε οκτώ ώρες. Ωστόσο, δε θα λάβουν αποζημιώσεις καθώς η Jet2 δεν καλύπτει καθυστερήσεις που προκαλούνται από επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Ένας εκπρόσωπος του Jet2  δήλωσε ότι «η πτήση LS1239 από το Μπέρμιγχαμ στην Αττάλεια εξετράπη της πορείας προς το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης την Τρίτη (23 Αυγούστου) λόγω αδιαθεσίας ενός από τους πιλότους».

«Το κοινοποιήσαμε στους πελάτες μας το συντομότερο δυνατό και οι ομάδες μας εργάστηκαν εξαιρετικά σκληρά για να τους φροντίσουν όλους. Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από οποιονδήποτε επηρεάστηκε από αυτήν την απρόβλεπτη καθυστέρηση», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Με πληροφορίες από Insider

Όλη η επικαιρότητα