Εκπαίδευση Ηλεία

«Πιο δυναμικά το επόμενο διάστημα» – Διαρκή αγώνα κατά του υπουργείου Παιδείας προαναγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Ζητούν να αποσυρθεί άμεσα το πολυνομοσχέδιο και η τροπολογία για την απευθείας αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη..

Η ΕΛΜΕ Ηλείας και ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου διοργάνωσαν χθες συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου, διαμαρτυρόμενοι τόσο για το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, όσο και για την τροπολογία, για την απευθείας αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη.

Ο κ. Τρύφωνας Αθανασόπουλος πρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας στάθηκε στα θέματα της χθεσινής κινητοποίησης.

«Η σημερινή μας κινητοποίηση αφορά τις κινήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση, σε δύο σοβαρά θέματα για εμάς. Το ένα είναι το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει και συζητείται σήμερα (σ.σ. χθες) με σκοπό να ψηφιστεί αύριο (σ.σ σήμερα) στη Βουλή. Ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο όπως λέμε. Το δεύτερο είναι η απόσυρση της τροπολογίας για την απευθείας αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη. Ταυτόχρονα βάζουμε και άλλα θέματα, όπως η ενίσχυση της παιδείας από τον προϋπολογισμό και η ομαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες κορωνοϊού. Αυτά συζητήσαμε και στην συνέλευση των προέδρων το Σάββατο στην Αθήνα, όπου υπήρξε σχεδόν ομόφωνη απόφαση για αυτά που σας προανέφερα. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας το επόμενο διάστημα.

Δεν σημαίνει, επειδή η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία και θα ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο και θα γίνει νόμος του Κράτους, ότι θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ξέρουμε πολύ καλά πώς να αντιδράσουμε σε αυτά τα σχέδια, που θέλουν να μετατρέψουν το σχολείο, σε σχολείο της αγοράς. Θα αντισταθούμε όλο αυτό το διάστημα και φυσικά χρειαζόμαστε και συμμαχίες. Ένα άλλο θέμα πολύ σοβαρό που μας απασχολεί, είναι η οικονομική κρίση που έρχεται και ήδη βιώνουμε και οι προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για να φορτώσει τα βάρη στις πλάτες μας. Θα μας βρει απέναντι, κάνουμε συμμαχίες με άλλους εργαζόμενους. Με λίγα λόγια χτίζουμε συμμαχίες για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δέχεται ο κόσμος και οι θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά της η κα. Ευρυδίκη Παυλοπούλου αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας ανέφερε ότι το νέο νομοσχέδιο είναι αντιεκπαιδευτικό και αντιδραστικό.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) οι εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, απεργούν και ζητούν να αποσυρθεί και να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο, καθώς και η τροπολογία και υπουργική απόφαση για την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη. Το πολυνομοσχέδιο ως προς το περιεχόμενό του είναι αντιεκπαιδευτικό και αντιδραστικό. Ο βασικός του στόχος είναι να εξοικονομηθούν χρήματα για τα δημόσια οικονομικά, εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης. Η κρατική χρηματοδότηση είναι ήδη πενιχρή, παρ’ όλα αυτά οι διατάξεις του νομοσχεδίου αποσκοπούν στην περαιτέρω περικοπή των δαπανών για την εκπαίδευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συζήτηση στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων στη Βουλή, ταυτίστηκαν με την κυβερνητική πολιτική και τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, μόνο οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων και το φροντιστηρίων. Το νομοσχέδιο υπομονεύει την δωρεάν δημόσια παιδεία, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα τον εκπαιδευτικών».

Όλη η επικαιρότητα