Ηλεία

Πιο γρήγορα για την Μονάδα στην Τριανταφυλλιά – Στο β’ εξάμηνο του 17′ ξεκινά η κατασκευή του εργοστασίου

Απτά αποτελέσματα φαίνεται ότι είχε η σύσκεψη των αιρετών εκπροσώπων της Ηλείας με τον πρωθυπουργό στην Αμαλιάδα, στο περιθώριο των εγκαινίων του Μουσείου Μπελογιάννη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» τα συναρμόδια υπουργεία προχωρούν τάχιστα την αξιολόγηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά και τη συνακόλουθη ένταξή της στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το έργο προωθείται από τον υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ενώ σύντομα αναμένεται να συζητηθούν και στη Διυπουργική Συντονισμού Μεγάλων Έργων οι παράμετροι του έργου (ποσότητα απορριμμάτων, διάρκεια σύμβασης κ.ά.). Όταν ανάψει και εκεί το «πράσινο φως», θα σταλεί ο φάκελος για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Σύμφωνα με το άτυπο χρονοδιάγραμμα, στόχος είναι αμέσως μετά το καλοκαίρι να γίνει ανάθεση σε εργολάβο και να ξεκινήσει η χρηματοδότηση και η κατασκευή του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη σύσκεψη στην Αμαλιάδα, ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, επισήμανε στον κ. Χαρίτση, παρουσία πρωθυπουργού, πως το έργο της Τριανταφυλλιάς είναι υπερ-ώριμο, ενώ έχει εγκριθεί και ο ΠΕΣΔΑ, και ζήτησε την ταχύτερη δυνατή προώθηση της αξιολόγησης, καθώς θα είναι τυπική και καθόλου χρονοβόρα διαδικασία, για να μπει στο νέο ΕΣΠΑ και να ξεκινήσει η χρηματοδότηση του έργου.

Όλη η επικαιρότητα