Ποιο είναι το αληθινά οικολογικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Μύθοι & αλήθειες

Share

Μερικοί αγαπούν τη μυρωδιά του αληθινού χριστουγεννιάτικου δέντρου, να το φέρουν σπίτι και να το στολίσουν… Άλλοι πάλι επιμένουν στην «οικολογική» σημασία του ψεύτικου.

Τι είναι, όμως, καλύτερο και πιο φιλικό στο περιβάλλον;

Μ’ ένα κατατοπιστικό τους άρθρο, οι New York Times ενημερώνουν το κοινό για τους «μύθους και τις αλήθεις» γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τι είναι αληθινά οικολογικό και τι όχι.

  • Λίγη σημασία έχει πια για τους καταναλωτές η επιλογή αληθινού ή πλαστικού δέντρου. Πιο πολύ ενδιαφέρουν τους καταναλωτές τα ταξίδια και τα ψώνια και λιγότερο η επιλογή αληθινού ή πλαστικού δέντρου.

  • Μπορείτε να αγοράσετε αληθινό δέντρο και να μην «πληγώσετε» το περιβάλλον. Κι αυτό διότι τα περισσότερα αληθινά χριστουγεννιάτικα δέντρα καλλιεργούνται γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν αρκετοί. Να γιατί η αγορά ενός αληθινού δέντρου δεν είναι απαραίτητα κακή για το περιβάλλον.

  • Αυτό είναι το πιο «αληθινό» δέντρο: εκείνο που που αγοράζεται τοπικά (δηλαδή εκεί που καλλιεργείται ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό) και ανακυκλώνεται.  Οπως είναι αναμενόμενο, οι νεότεροι ηλικιακά αμερικάνοι καταναλωτές είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι για το περιβάλλον, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας της Αμερικανικής Εταιρίας Χριστουγεννιάτικων Δέντρων. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στρέφονται, ολοένα και περισσότερο, στα αληθινά δέντρα. Ολοένα και περισσότερες οικογένειες αρέσκονται να επισκέπτονται φάρμες όπου μπορούν να διαλέξουν το δέντρο που θα στολίσουν.