Ελλάδα

Πιο πολλοί Έλληνες πέθαναν στο δρόμο παρά στον… πόλεμο – Σοκάρουν τα στοιχεία

Ακούστε το άρθρο

Η οδηγική ασφάλεια είναι ένα θέμα που μας απασχολεί ή από ό,τι φαίνεται δεν μας απασχολεί όταν οδηγούμε. Ένα θέμα που δυστυχώς δεν είναι πάντα στην επικαιρότητα αλλά έρχεται συνεχώς στην επιφάνεια όταν έχουμε νεκρούς ή τραυματίες. Όπως χθες. Ο θάνατος του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη απέδειξε το αυτονόητο, πως πρέπει επιτέλους να καταλήξουμε σε ένα οργανωμένο σχέδιο για την αποτροπή ή τουλάχιστον τον περιορισμό της αιματοχυσίας.

Ένας από τους ανθρώπους που έχει συνδέσει το όνομά του με την οδηγική ασφάλεια στην Ελλάδα είναι ο Αναστάσιος Μαρκουίζος, γνωστός ως Ιαβέρης, παλιός οδηγός αγώνων που δίνει διαλέξεις και σεμινάρια σε κάθε άκρη της χώρας μπας και μας πείσει και πάρουμε επιτέλους στα σοβαρά την οδηγική μας συμπεριφορά. Ο Ιαβέρης, σε ομιλία του στην Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, παρουσίασε στοιχεία που συγκλονίζουν. Στοιχεία που έγιναν viral και έδειξαν να επηρεάζουν μέχρι… να ξεχαστούν.

Στο παρακάτω Infographic, το provocateur παρουσιάζει με τον πιο κυνικό τρόπο την άσχημη αλήθεια των ελληνικών δρόμων. Αριθμοί που προκαλούν ζαλάδα και πρέπει με κάθε τρόπο να γίνουν γνωστοί, πρέπει με κάθε τρόπο να αποτελέσουν εγχειρίδιο οδηγικής ευθύνης, πρέπει επιτέλους να μας κάνουν να αντιληφθούμε πως το αιματοκύλισμα που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι μεσαιωνικού βαθμού και χειρότερο.

Πηγή: provocateur.gr

Όλη η επικαιρότητα