Ελλάδα

Ποιος είναι ο Παραολυμπιονίκης του φονικού στο Μοσχάτο – Τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, δεν ξέρω πως θόλωσε το μυαλό μου, ήταν μια πράξη της στιγμής. Είχαμε έντονο καυγά και ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω πως το έκανα».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς λίγη ώρα μετά την σύλληψή του για τη δολοφονία του υπαλλήλου του ο γνωστός Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Βασίλης Τσαγκάρης.

Ο δράστης ομολόγησε και περιέγραψε στους αστυνομικούς πως έφτασε μέχρι το έγκλημα και επαναλάμβανε συνεχώς ότι ήταν μια παρόρμηση της στιγμής.

Δολοφονία εν ψυχρώ στο Μοσχάτο – Ο γνωστός Παραολυμπιονίκης Βασ. Τάγκαρης σκότωσε τον υπάλληλό του

Οι αστυνομικοί βρήκαν στον τόπο του εγκλήματος και το όπλο, ένα πιστόλι 22 χιλιοστών για το οποίο δεν υπήρχε νόμιμη άδεια, ενώ ο Παραολυμπιονίκης ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν δικό του, αλλά ότι το άρπαξε από το θύμα την ώρα του καυγά.

Το έγκλημα σημειώθηκε χθες μέσα στο κατάστημα ΟΠΑΠ ιδιοκτησίας του Παραολυμπιονίκη, στην περιοχή του Μοσχάτου.

Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία όταν άκουσαν την φασαρία και τον πυροβολισμό. Όταν όμως έφτασε το ΕΚΑΒ ήταν ήδη αργά για τον νεαρό υπάλληλο.

Ο δράστης επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους που έχουν να κάνουν με άλλο άτομο της οικογένειάς του ως την αιτία και αφορμή για να φτάσει στο έγκλημα.

Ποιος είναι ο Βασίλης Τσαγκάρης

Ο 39χρονος παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, βρισκεται υστερα από αυτοκινητικό ατύχημα το 2002, με παραπληγία, σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, ενώ επέστρεφε από προπόνηση που έκανε στη θάλασσα εξετράπη της πορείας του, ανετράπη σε γέφυρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα.

Το 2004 αρχίζει την ενασχόλησή του με την κολύμβηση στον «Ηρόδικο» Μοσχάτου, και στη συνέχεια κατακτά παγκόσμιες διακρίσεις και κατατάσσεται 6ος στους πΟΑ του Πεκίνο και του Λονδίνου ενώ κατακτά την τριτη θεση στην παγκόσμια κατάταξη (2012) της κατηγορίας του  (SB3- 50m  πρόσθιο).

Ο παραολυμπιονίκης μάλιστα το 2010 είχε κατέλθει ως υποψήφιος στο συνδυασμό «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή συμφωνία».

Πηγές: newpost.gr, sdna.gr, cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα