Αρθρογραφία

Ποιος λοιπόν δεν θέλει την αλήθεια;

Ακούστε το άρθρο

Η μείζονα αντιπολίτευση

έλειπε στο σύνολό της. Ο

Δήμαρχος την κατήγγειλε

αλλά προφανώς αγνόησε

ότι στην αίθουσα δεν ήσαν και δικά

του στελέχη. Ένας επικεφαλής

μίλησε για διάλυση, ένας άλλος επίσης επικεφαλής

επέλεξε να απουσιάζει και ένας ανεξάρτητος δήλωσε απών

ενώ ήταν εκεί! «Μύλος» δηλαδή!…

Κάποιοι δεν θέλουν την αλήθεια για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και τις μέχρι τώρα περιπέτειές του; Το ερώτημα τούτο πλανάται σε φορείς και κατοίκους της περιοχής μετά την εντυπωσιακώς δυσάρεστη εξέλιξη των πραγμάτων την. περ. Παρασκευή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ήλιδας.

Και σαφώς, για να μην μένουν… σκιές, θα πρέπει άμεσα να απαντηθεί στη νέα προγραμματισθείσα για σήμερα συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου του Δήμου, για το ίδιο θέμα, και κάτω πλέον από τον χρόνο των ασφυκτικών πιέσεων, που επιβάλλουν καθοριστικές διαδικασίες…

Τι κρίμα όμως. Η προχθεσινή ευκαιρία και δυνατότητα για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει είτε παρατάθηκε είτε για τους περισσότερο απαισιόδοξους να χάθηκε οριστικά! Είναι γεγονός δε ότι είναι τόσο περίπλοκο, μακροχρόνιο και καλά διατηρημένο σε «συνθήκες μυστηρίου» το θέμα, που ελάχιστοι, ίσως και μετρημένοι στα δάκτυλα, γνωρίζουν από την αρχή μέχρι το τέλος την πραγματικότητα.

Η πλειοψηφία των πολιτών, βλέπει ένα σοβαρό έργο για τη νέα πτέρυγα του Ιδρύματος που ακόμη δεν έχει τελειώσει, αντιλαμβάνεται τη διένεξη Δημ. Αρχής και εργολάβου όπως και την προσπάθεια να κηρυχθεί γρήγορα έκπτωτος ο δεύτερος, και παρακολουθεί κάθε φορά που μπαίνει ένα τέτοιο ζήτημα μια ατέρμονη αντιπαράθεση απόδοσης ευθυνών η οποία συνήθως (γιατί άραγε;) δεν καταλήγει ποτέ σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Πως λοιπόν φθάσαμε εκεί, που υπήρξαν αστοχίες και γιατί δεν αντιμετωπίσθηκαν τα προβλήματα, αλλά κυρίως που οφείλεται η καθυστέρηση ενεργειών αντίδρασης από πλευράς Δήμου ή από οποιαδήποτε άλλη αρμόδια υπηρεσία, αποτελούν αναμφιβόλως την «ανοικτή σελίδα» που για να κλείσει πρέπει πρώτα να συζητηθεί.

Απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα, ίσως και σε κάποια ακόμη, που δεν μπορεί να συγκρατήσει τώρα ο νους και η κοινή λογική, μαθαίνω ότι προσπαθεί να βρει και η Εισαγγελέας Αμαλιάδας. Το κατώφλι της έχουν περάσει ένα-δύο πρόσωπα, εκτιμάται όμως ότι στην συνεχεία θα… «παρελάσουν» και άλλα. Επί του παρόντος υπάρχουν εκείνοι που καταγγέλλουν. Αργότερα θα κληθούν αυτοί από τους οποίους θα απαιτηθούν εξηγήσεις…

Με βάση τα παραπάνω η προχθεσινή αναβολή θεωρείται παράξενη και ακατανόητη. Διότι, πρωτίστως δεν έχει τεθεί στην Ημερήσια Διάταξη ένα θέμα της καθημερινότητας ή της τρεχούσης επικαιρότητας. Είναι μείζον, βρίσκεται σε πλαίσιο χρονικών περιορισμών και προϋποθέτει μέγιστη αντιστοίχως ευθύνη και σοβαρότητα.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά του πρώην Δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη επέλεξε να απουσιάζει στο σύνολό της. Μαζί, και ο Νίκος Διαμαντόπουλος από την τρίτη παράταξη ο οποίος κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση. Ο κ. Λυμπέρης, δέχθηκε τα πυρά του νυν Δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, αλλά και ο τελευταίος ήταν ενήμερος ότι ο προκάτοχός του στη Δημ. Αρχή αντικειμενικώς ήταν αδύνατον να παρευρεθεί λόγω της παρουσίας του στην ΚΕΔΕ.

Ένας άλλος επικεφαλής παράταξης, ο κ. Άγγελος Κολόσακας έκανε λόγο για «κατάσταση διάλυσης» στο Δημ. Συμβούλιο ενώ ένας ακόμη σύμβουλος, ο ανεξάρτητος Χρ. Παναγόπουλος, εμφανίστηκε μεν στο Σώμα αλλά δήλωσε… απών!

Ταυτοχρόνως απουσίες είχε και η πλειοψηφία και μάλιστα αρκετές και σημαντικών προσώπων, κάτι για το οποίο θα μπορούσε να επικριθεί και να ερωτηθεί και ο σημερινός Δήμαρχος.

«Μύλος» δηλαδή… Άτυχοι όσοι είχαν απομείνει, περιμένοντας μάταια μια κουβέντα επί της ουσίας. Με επιχειρήματα και ντοκουμέντα. Ας ελπίσουμε λοιπόν αυτό να γίνει τουλάχιστον σήμερα…

Όλη η επικαιρότητα