Ηλεία

Πιστοποίηση ISO για τέσσερα τμήματα Νοσοκομείου Πύργου

Επιβράβευση για διοίκηση, γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό
Ακούστε το άρθρο

Την εξαιρετικά σημαντική πιστοποίηση ISO έλαβαν πρόσφατα τέσσερα τμήματα της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, επιβραβεύοντας ουσιαστικά τις χρόνιες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, που μέσα σε ιδιαίτερα δυσμενείς για τη δημόσια υγεία συνθήκες, δίνουν το δικό τους συλλογικό και καθημερινό αγώνα προκειμένου να ανταπεξέρχονται στην τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών και τη φροντίδα των ασθενών, με κυριότερο στόχο την καλύτερη δυ- νατή παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένη, με ISO πιστοποιήθηκε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείες, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η Μονάδα Εμφραγμάτων και η κουζίνα της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου. Η πιστοποίηση αφορά κλινικές πράξεις, ιατρικές, νοσηλευτικές, θεραπευτικές και διαγνωστικές, καθώς και δραστηριότητες οι οποίες αφο- ρούν τη διαχείριση των υποδομών, τη συντήρηση αλλά και τον έλεγχο ασφάλειας του εξοπλισμού, αλλά και τυπικές και ταυτόχρονα σημαντικές διαδικασίες για τη λειτουργία των τμημάτων.

Για την επίτευξη του στόχου συνέβαλλαν η Διευθύντρια Διοικητικού Μαρία Μάλλιου, ο Προϊστάμενος Τεχνι- κών Υπηρεσιών Μι- χάλης Κωστόπουλος, η Προϊστάμενη της ΜΕΘ Σταματία Σταμάτη, ο Υπεύθυνος Γιατρός για το ISO Αν- τώνης Αντωνακούδης, η Προϊστάμενη της ΜΕΜ Αδριανή Βασιλοπούλου και του καρ- διολογικού Άννα Ζήκα, η Προϊστάμενη της Μονάδας Τεχνη- τού Νεφρού Δώρα Ντοά, η Συντονίστρια της Μονάδας Τεχνη- τού Νεφρού Χρυσάνθη Πετροπούλου και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος και Υπεύθυνος ISO των μαγειρείων Σπύρος Γκούσκος.

«Το νοσοκομείο του Πύργου έχει θεσπίσει από χρόνια τυποποιημένες διαδικασίες στη διαχείριση των διαδικασιών του σε πάρα πολλά πράγματα. Τις οποίες τηρεί αυστηρά και απαρεκλήτως. Διαδικασίες οι οποίες έχουν συνταχθεί από το προσωπικό, γιατρούς, επιστημονικό προσωπικό και νοσηλευτές. Όμως, τώρα, σε τέσσερα τμήματα, εξαιρετικά σημαντικά και καίρια για το νοσοκομείο, όπως είναι η ΜΕΘ, η Μονάδα Εμφραγμάτων, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και οι κουζίνες, καταφέραμε την εξαιρετική σημαντική λήψη του ISO με μια πιστοποιημένη εταιρία και βγάλαμε το σχετικό πιστοποιητικό. Με αυτόν τον τρόπο, σε αυτά τα τμήματα και ειδικά στην κουζίνα, βάζουμε μια σφραγίδα ποιότητας και υγιεινής. Γιατί όσο σημαντικό είναι το ISO στις κλινικές, άλλο τόσο είναι στην κουζίνα γιατί πρόκειται για το φαγητό των ασθενών» δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο Διοικητής Γ.Ν.Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου Σπύρος Πολίτης και πρόσθεσε ότι «το πιστοποιητικό ISO δεν είναι ότι κάνει κάτι παραπέρα από το να θεσμοθετήσει τις ήδη υλοποιούμε- νες διαδικασίες με τρόπο τεχνικό.

Και τελικά το συγκεκριμένο πιστοποιητικό δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό να τηρεί καθημερινά και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας διαδικασίες που αφορούν την ασφάλεια, την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών. Δεν είναι πολλά νοσοκομεία που έχουν πάρει τόσο καθετοποιημένη πιστοποίηση σε τόσα πολλά τμήματα του νοσοκομείου και ειδικά μεγάλα νοσοκομεία ακόμα δεν έχουν πάρει αυτές τις πιστοποιήσεις. Είναι τιμή για το νοσοκομείο και για το προσωπικο του κυρίως που καταφέρνει και παίρνει πιστοποίηση σε τμήματα τόσο σημαντικά και ο στόχος είναι με μελέτη τον επόμενο χρόνο να πάρουν και τα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου μας, τα οποία τηρούν διαδικασίες με πολύ αυστηρό τρόπο. Το νοσοκομείο του Πύργου έχει επιστημονικό προσωπικό τέτοιο που να μπορεί να στήσει και να πάρει πιστοποιήσεις ISO προς όφελος φυσικά των ασθενών. Μάλιστα, αυτό δημιουργεί γραφειοκρατία στο προσωπικό, όμως επειδή καταλαβαίνει τη σημασία και την αξία ενός ISO είναι πολύ ευχαριστημένο να το τηρήσει και να το διατηρήσει το οποίο θα το διευρύνουμε και σε άλλα τμήματα».

Όλη η επικαιρότητα