Ηλεία

ΠΚ Κρεστένων: Έσβησαν τις φωτιές σε δυο σπίτια πριν επεκταθούν

Ακούστε το άρθρο

Τα εξαιρετικά αντανακλαστικά τους και την εμπειρία τους στην κατάσβεση πυρκαγιών πριν αυτές εξαπλωθούν και προκαλέσουν ανυπολόγιστες ζημιές απέδειξαν για ακόμα μια φορά οι άνθρωποι του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν χθες το απόγευμα με μεγάλη επιτυχία σε δυο συμβάντα που απείλησαν οικίες και κατάφεραν να τα θέσουν άμεσα υπό έλεγχο.

Το πρώτο περιστατικό ξεκίνησε στις 17:15 σε λυόμενη κατοικία 35τ.μ. στην περιοχή της Κρέστενας, πλησίον του Π.Κ. Κρεστένων το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα και έστειλε στο σημείο 4 πυροσβεστικά οχήματα με 8 άνδρες. Η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, ενώ η οριστική κατάσβεσή της πραγματοποιήθηκε στις 18:00. Ωστόσο, παρότι η φωτιά ξεκίνησε από τον εξωτερικό χώρο της οικείας, κατάφερε να επεκταθεί λίγο και στο εσωτερικό όπου έκαψε ένα ξύλινο παράθυρο, μια ξύλινη πόρτα, έναν καναπέ, ένα ψυγείο, μια πολυθρόνα και μια ηλεκτρική εγκατάσταση (μπαλαντέζες).

Γλίτωσε οικία στα Μακρίσια

Ανάλογο περιστατικό με πυρκαγιά σε σπίτι υπήρξε λίγη ώρα μετά και στην περιοχή των Μακρισίων, με το ξεκίνημα αυτής όμως να πραγματοποιείται από το εσωτερικό του σπιτιού και συγκεκριμένα από μαγειρικό σκεύος(τηγάνι). Το Π.Κ. Κρεστένων έλαβε το σήμα για τη φωτιά στις 19:45, στέλνοντας 3 πυροσβεστικά οχήματα με 6 άνδρες. Η έγκαιρη επέμβασή τους αποτέλεσε και το βασικό λόγο για τον οποίο δεν επεκτάθηκε και στο υπόλοιπο σπίτι η φωτιά, η κατάσβεση της οποίας ολοκληρώθηκε στις 21:00.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε η ηλεκτρική κουζίνα στην οποία βρισκόταν το μαγειρικό σκεύος, ενώ μοιραία κάηκα και μερικά ντουλάπια, ένα μέρος από το ταβάνι και μερικά στρωσίδια. Το ηλικιωμένο ζευγάρι που ζούσε εντός της οικίας και το οποίο είναι Έλληνες που διέμεναν για χρόνια στη Γερμανία, ήταν αυτοί που ειδοποίησαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Ωστόσο, η παραμονή του 74χρονου άνδρα και της 64χρονης γυναίκας εντός της οικίας τους οδήγησε στο να εισπνεύσουν αρκετό καπνό, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μεταφορά τους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου προληπτικά, με την κατάστασή τους ωστόσο να μην εμπνέει καμία απολύτως ανησυχία.

Σημαντική συμβολή στο έργο κατάσβεσης και των δυο πυρκαγιών είχε ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων Κώστας Δρακόπουλος, ο οποίος ήταν επικεφαλής των επιχειρήσεων.

Όλη η επικαιρότητα