Ηλεία

Πλακιωτάκης: «Mας ενδιαφέρει πολύ το Κατάκολο»

Ακούστε το άρθρο

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την προσωπική συνδρομή του στην ανάπτυξη του λιμανιού – Δήμαρχος Πύργου: «Aσφάλεια, άγρα πελατείας, υποδομές, προτεραιότητες προς το συμφέρον της κρουαζιέρας»

Ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα από πλευράς Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όσον αφορά τον τουριστικό λιμένα της Ηλείας, απεκόμισε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο σχετικό αίτημα του Δημάρχου Πύργου.

Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχε επίσης από πλευράς Υπουργείου ο Γεν. Γραμματέας κ. Κυριαζόπουλος και από πλευράς Δήμου ο Γεν. Γραμματέας κ. Γιάννης Βαρελάς.

Ο Δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του ΔΛΤΠ έθεσε υπ’ όψιν του Υπουργού τα πλέον σοβαρά θέματα που απασχολούν το 3ο δημοφιλέστερο τουριστικό λιμάνι της χώρας μας και συγκεκριμένα:

Όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας και της φύλαξης, ο Δήμαρχος Πύργου ανέφερε στον Υπουργό τα προβλήματα που υπάρχουν μέχρι σήμερα, που οφείλονται, κυρίως, σε διοικητική αρρυθμία της υπηρεσίας, καθώς και στη μονοδιάστατη προσέγγιση στο σοβαρό αυτό θέμα που υπήρχε μέχρι σήμερα.

Ακολούθως ο κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για την ανάγκη αναθέωρησης του master plan του λιμανιού, ώστε να εκλείψουν οι λόγοι αδυναμίας υλοποίησης αναπτυξιακών στόχων εκ μέρους του ΔΛΤΠ.

Όσον αφορά την άγρα πελατείας, θέμα το οποίο ήταν γνωστό στον κ. Υπουργό, ο Δήμαρχος Πύργου τον ενημέρωσε ότι – μετά τη σαφή θέση του Υπουργείου ότι δύναται να εφαρμοστεί μερικώς η κυκλοφοριακή μελέτη και μάλιστα χωρίς χρονοδιάγραμμα και χωρίς επιβολή κυρώσεων – θα δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες κινήσεις, προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντα της κρουαζιέρας και της ασφάλειας των τουριστών (λειτουργία διάβασης πεζών, στάθμευση στον χώρο της μαρίνας κ.λπ.).

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Υπουργός, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Το τουριστικό λιμάνι “Κατάκολο – Γιάννης Λάτσης” είναι λιμάνι εθνικής σημασίας και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από πλευράς Υπουργείου και θα τύχει του άμεσου προσωπικού μου ενδιαφέροντος».

Ο κ. Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα επαγρυπνεί, ώστε να μην χαθούν τα χρήματα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, που έχουν δοθεί από το Υπουργείο για την κατασκευή τριών σημαντικών έργων (κιόσκια – προσκρουστήρες – δέστρες).

Παράλληλα ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πύργου ότι το τουριστικό μας λιμάνι θα ενταχθεί στο ΠΔΕ και το νέο χρόνο, ώστε να χρηματοδοτηθεί και η ανάπλαση του Α’ λιμενοβραχίονα.

Τέλος υποσχέθηκε ότι, ευθύς όταν επουλωθεί το έλλειμμα ασφάλειας, που σήμερα υπάρχει – για το οποίο δεν επιτρέπεται καμμία περαιτέρω κωλυσιεργία, καθόσον αναμένει οι εμπλεκόμενοι φορείς να δώσουν προτεραιότητα στην εν λόγω προσπάθεια του ΔΛΤΠ – θα επισκεφθεί το λιμάνι, ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που υπάρχουν και τυχόν αγκυλώσεις.

Στόχος του είναι να προσφέρει από την πλευρά του στην πορεία ανάπτυξής του εκ μέρους της διοίκησης του ΔΛΤΠ, όπως πράγματι του αξίζει.

Όλη η επικαιρότητα