Ηλεία

Πλάτανος: Έδωσαν ζωντάνια πριν κτυπήσει το κουδούνι

Ακούστε το άρθρο

Οι  γονείς , οι μαθητές αλλά  και ενεργοί πολίτες του χωριού Πλάτανος, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας,   έδωσαν ζωή στις σχολικές αίθουσες, αλλά κυρίως σε  αξίες, όπως της συνεργασίας, της συμμετοχής, της διδασκαλίας, της γνώσης, της αγάπης για  τον χώρο του σχολείου.

Από τα μέσα του Ιουλίου λοιπόν ξεκίνησαν με δική τους πρωτοβουλία, αλλά και με την στήριξη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και του νέου Προέδρου της Τ.Κ, μία συλλογική δράση για τον καθαρισμό και την αισθητική ανακαίνιση του κτιρίου και του αύλειου χώρου του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου .

Το ραντεβού δινόταν σχεδόν κάθε απόγευμα και όλοι μαζί με κέφι και κυρίως διάθεση προσφοράς πραγματοποιούσαν τις εργασίες, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες.

Έτσι το πρώτο κουδούνι για την  νέα σχολική χρονιά, θα βρει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σε ένα πραγματικά εξαιρετικό  περιβάλλον, τόσο μέσα όσο και έξω από τις αίθουσες.

Και φυσικά θα αποδείξει ότι πολλές φορές, δεν αρκεί μοιρολατρικά να περιμένουμε από τους άλλους να ενδιαφερθούν για εμάς, πρέπει εμείς με δική μας πρωτοβουλία και κυρίως με αίσθημα εθελοντισμού και προσφοράς να αλλάζουμε το περιβάλλον μας και την ίδια μας την ζωή.

Αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο μάθημα που διδάχτηκαν τα παιδιά από τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς τους αυτό το καλοκαίρι.

Δώσανε χρώμα…και ζωή

Λένε ότι οι ψυχρές σχολικές τάξεις, εκτός του ότι δημιουργούν αρνητική ψυχολογία στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, μειώνουν τις μαθησιακές επιδόσεις.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες   το γνωρίζουν καλά αυτό, και έτσι  φροντίσαμε  να γεμίσουμε τις τάξεις  με… πολύχρωμα ενυδρεία, χαρταετούς, ανοιξιάτικες εικόνες και γαλάζιους ουρανούς και κυρίως με έντονα και φωτεινά χρώματα, μας ανέφερε η εκπαιδευτικός και  προϊσταμένη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου κ Μαρία  Σταυροπούλου.

«Τα παιδιά  φέτος θα βρουν τις αίθουσες τους φρεσκοβαμμένες και πανέμορφες.

Σε μια προσπάθεια μας να διορθώσουμε προβλήματα του δημοτικού μας σχολείου, αρχίσαμε από το βάψιμο των αιθουσών και προχωρήσαμε και γενικώς στην αισθητική ανακαίνιση όλου του χώρου, μας ανέφερε εκ μέρους των γονέων η κ Καλλιόπη Διαμαντάκου».

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι την εθελοντική δράση των γονέων στήριξαν και οι επιχειρηματίες της περιοχής Γιώργος Νικολόπουλος και Αποστόλης Τόκας καθώς και ο πρόεδρος της Τ.Κ Παναγιώτης Μυλωνάς.

Επίσης ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει και στον ελαιοχρωματιστή  Κώστα Χαρδαβέλα ο οποίος εργάστηκε εθελοντικά.

Μαρία Σταυροπούλου

Εκπαιδευτικός

Λένε ότι οι ψυχρές σχολικές τάξεις, εκτός του ότι δημιουργούν αρνητική ψυχολογία στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, μειώνουν τις μαθησιακές επιδόσεις.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες   το γνωρίζουν καλά αυτό, και έτσι όλοι μαζί και κυρίως οι γονείς   φροντίσαμε  να γεμίσουμε τις τάξεις  με… πολύχρωμα σχέδια και χρώματα.

Μέσα από εθελοντικές δράσεις μπορούμε να πετύχουμε πολλά αρκεί να το θέλουμε.

Καλλιόπη Διαμαντάκου

Τα παιδιά  φέτος θα βρουν τις αίθουσες τους φρεσκοβαμμένες και πανέμορφες.

Όλοι μαζί εργαστήκαμε εθελοντικά προκειμένου να προσφέρουμε στα παιδιά ένα όμορφο σχολικό περιβάλλον αλλά και για να τα μυήσουμε στον εθελοντισμό και στην σημασία του.

Όλη η επικαιρότητα