Γυναίκα

Πλένετε το πρόσωπό σας στο ντους; Οι απαράβατοι κανόνες

Το καθαρό πρόσωπο είναι το «κλειδί» για μια λεία και λαμπερή επιδερμίδα
Ακούστε το άρθρο

Ένας από τους μύθους εκεί έξω είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να πλένετε το πρόσωπό σας στο ντους. Λάθος! Εξάλλου, το πιο σημαντικό είναι να πλένετε το πρόσωπό σας, λένε οι δερματολόγοι – οπότε το πού θα επιλέξετε να το κάνετε είναι ήσσονος σημασίας.

Το πλύσιμο του προσώπου σας με ένα εξειδικευμένο καθαριστικό προϊόν απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τους ρύπους, τη λιπαρότητα, τον ιδρώτα, το σμήγμα, το μέικαπ και οποιουσδήποτε άλλες βρωμιές από το δέρμα σας, για να καθαρίσουν οι φραγμένοι πόροι. Τα καθαριστικά προσώπου θα πρέπει να λειτουργούν ως η πιο βασική θεραπεία ακμής για το δέρμα με τάση ακμής, ερυθρότητα και άλλες παθήσεις, που μπορεί να εμφανιστούν εξαιτίας της συσσώρευσης ρύπων.

Πώς να πλένετε το πρόσωπό σας στο ντους

Για να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας ενδελεχώς χωρίς να την ερεθίσετε, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε δύο βασικούς κανόνες:

#1 Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι χλιαρό

Τα ζεστά ντους είναι ένα μεγάλο «όχι». Το χλιαρό νερό είναι προτιμότερο, καθώς αν το νερό είναι πολύ καυτό μπορεί να είναι ερεθιστικό για το δέρμα και να αφαιρέσει από αυτό τα φυσικά του έλαια. Εάν δεν τηρείτε αυτό τον κανόνα για το σώμα σας (κάτι που παρεμπιπτόντως θα έπρεπε να κάνετε για να μην διαταράξετε το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας), φροντίστε να τον ακολουθήσετε στο πρόσωπό σας και μειώστε τη θερμοκρασία πριν ξεπλυθείτε.

#2 Πλύνετε το πρόσωπό σας τελευταίο

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να καθαρίσετε το πρόσωπό σας τη στιγμή που θα κάνετε ντους, είναι καλύτερα να φυλάξετε αυτό το βήμα για το τέλος. Έτσι, θα μπορέσετε να ξεπλύνετε τυχόν υπολείμματα που μπορεί να προκύψουν από το σαμπουάν, το conditioner ή άλλα προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ντους – διαφορετικά το πλύσιμο του προσώπου στο ντους μπορεί να συμβάλει σε δερματικά ξεσπάσματα και ερεθισμό.

Τι να προσέξετε σε ένα καθαριστικό προσώπου

Πριν επιλέξετε προϊόντα που θα ενσωματώσετε στην skincare ρουτίνα σας, θα πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο δέρματος που έχετε, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα που θα συμπληρώσουν το δέρμα σας και θα το διατηρήσουν υγιές. Ένας δερματολόγος θα σας βοηθήσει επίσης να διαπιστώσετε αν τυχόν αντιμετωπίζετε παθήσεις του δέρματος, όπως έκζεμα ή ψωρίαση.

Αφού προσδιορίσετε τις ιδιαίτερες ανάγκες του δέρματός σας και τα συστατικά που χρειάζεστε για μια καθαρή, λαμπερή, υγιή επιδερμίδα, μπορείτε να κάνετε μια ενημερωμένη αγορά.

Πηγή: vita.gr

Όλη η επικαιρότητα