Categories: Πολιτική

Πλεύρης: Εξετάζεται η διαγραφή προστίμων στους άνω των 60 που εμβολιάστηκαν

Share

Τη διαγραφή των προστίμων στους πολίτες άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν εξετάζει το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τον υπουργό, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος μίλησε στον ANT1.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης εμφανίστηκε κάθετος σχετικά με την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία τους, ωστόσο, τόνισε ότι το θέμα θα επαναξιολογηθεί όπως ορίζει το ΣτΕ.

«Όπως έχουμε πει μέχρι 31/12 παραμένουν σε αναστολή. Υπάρχει ήδη και απόφαση του ΣτΕ που έκρινε απολύτως συνταγματική την απόφαση της Πολιτείας. Το ίδιο το ΣτΕ λέει ότι πρέπει αυτό που κάνει η Πολιτεία να επαναξιολογηθεί με βάσει τις συνθήκες», είπε ο υπουργός Υγείας.

«Θα επιθυμούσα τα άτομα που δεν εμβολιάζονται γιατί δεν πιστεύουν στην επιστήμη, να μην παρέμεναν στο Εθνικό σύστημα Υγείας, όμως η πολιτική που ακολουθούμε είναι να επαναξιολογούμε βάσει της πορείας της πανδημίας», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Οι άνω των 60 και ευάλωτες ηλικιακές ομάδες έχουν σύσταση για να κάνουν το νέο εμβόλιο ενώ η ηλικιακή ομάδα 30-60, έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί σε συννενόηση με τον γιατρό. Η δόση με το νέο εμβόλιο μπορεί να γίνει στο τρίμηνο από την προηγούμενη δόση, είπε ο υπουργός Υγείας.

Σχετικά με την επικαιροποίηση, ο υπουργός ανέφερε πως «όλα τα εμβόλια προστατεύουν από τη βαριά νόσηση. Τα επικαιροποιημένα, παρέχουν κάλυψη όχι μόνο από τη βαριά νόσηση, αλλά προστατεύουν ως ένα κομμάτι και προς τη μόλυνση.”

Σχετικά με την μετάλλαξη “Κένταυρος” ο υπουργός Υγείας είπε χαρακτηριστικά πως «όσο είμαστε στην παραλλαγή Όμικρον δεν υπάρχει πρόβλημα».