Κόσμος

Πλήγμα για τον Σουλτάνο – Πέθανε ο πανίσχυρος επιχειρηματίας και φίλος του Ερντογάν Ντεμιρορέν!

Ακούστε το άρθρο

Ο ιδιοκτήτης της Demirören Media Group, Ερντογάν Ντεμιρορέν, ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της Τουρκίας και η οικογένειά του κατέχει μεταξύ άλλων την ενεργειακή εταιρεία «Milangaz» και το εμπορικό κέντρο «Demirören İstiklal» στην Κωνσταντινούπολη. Τον Μάιο του 2011 είχε αγοράσει από τον όμιλο Doğan τις εφημερίδες  Milliyet και Vatan.

Ο Ερντογάν Ντεμιρορέν γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου του 1938, ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά. Ο γιός του, Γιλντιρίμ Ντεμιρόρεν, υπήρξε πρόεδρος της Μπεσίκτας και πλέον είναι πρόεδρος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ο Ερντογάν Ντεμιρορέν νοσηλευόταν με σοβαρά προβλήματα υγείας από τις 31/05/2018 στην εντατική του νοσοκομείου Florence Nightingale στην Κωνσταντινούπολη.

Η σχέση του Ερντογάν Ντεμιρορέν, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, πέρασε από… σαράντα κύματα. Όπως αποκαλύφθηκε από τις τηλεφωνικές υποκλοπές, την περίοδο 2013-2014, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφωνούσε στον Ντεμιρορέν και του έκανε παρατηρήσεις για τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του, Milliyet και Vatan. Ο Ντεμιρορέν έκλαιγε και του ζητούσε συγχώρεση.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 ο Τούρκος πρόεδρος είχε ρίξει πρόστιμο 5 δισεκατομμύρια δολάρια στον όμιλο Dogan για παράνομο εμπόριο πετρελαίου.

Πηγή: newsit

Όλη η επικαιρότητα