Ελλάδα

Πλημμύρες σε Κοζάνη – Χαλάζι σε Κέρκυρα και Ιωάννινα

Ακούστε το άρθρο

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από τα ξημερώματα αρκετές περιοχές της χώρας. Στην πόλη της Κοζάνης και στα γύρω χωριά σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες. 

Το μεγαλύτερο ποσοστό των προβλημάτων παρατηρήθηκε στον Κρόκο Κοζάνης, ενώ προβλήματα άντλησης υδάτων αναφέρθηκαν στην πόλη, αλλά και στα γύρω χωριά.

Οι εικόνες από το kozan.gr και το kozani.tv είναι αποκαλυπτικές.
koz2.jpg

koz1.jpg

Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε τα Ιωάννινα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το epiruspost.gr και το epirus tv., έχουν προκληθεί αρκετές ζημιές, σε αμπέλια, κληματαριές, σε οπωροκηπευτικά κι άλλες καλλιέργειες.

Στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου εκδηλώνονται, από το πρωί, έντονες βροχοπτώσεις, χωρίς έως τώρα να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στο οδικό δίκτυο από κατολισθήσεις ή καταπτώσεις.
web-halazi.jpg

xal2.jpg

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κυριάρχησαν και στην Κέρκυρα, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα, όπως αναφέρθηκε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Το χαλάζι που είχε μέγεθος ρεβιθιού κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά, να «ασπρίσει» δρόμους και πεζοδρόμια, όμως δεν προκάλεσε ζημιές, όπως έγινε γνωστό.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα φέρεται ήδη να παρουσιάζουν ύφεση και να εξασθενούν, με τη βροχή να πλήττει κατά τόπους το νησί.

Όλη η επικαιρότητα