Ελλάδα

Πλημμύρισαν ξανά οι δρόμοι στη Μάνδρα -Ξύπνησαν εφιαλτικές μνήμες

Ακούστε το άρθρο

Λίγους μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες με 24 νεκρούς στην Μάνδρα Αττικής, η σημερινή βροχόπτωση ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες στους κατοίκους της περιοχής.

Οι δρόμοι πλημμύρισαν ξανά μετά την ισχυρή βροχόπτωση και δημιουργεί προβλήματα στην μετακίνηση, καθώς από τα έργα που δεν έχουν τελειώσει ακόμη, υπάρχει πολύ χώμα και αρκετοί τσιμεντόλιθοι στους δρόμους της Μάνδρας.

Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική οδό στον κόμβο της Μάνδρας και στην ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο, καθώς και στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκκα. Πρόκειται για τους δρόμους που είχαν χάσει τη ζωή τους κάτοικοι της Μάνδρας τον περασμένο Νοέμβριο με τις φονικές πλημμύρες.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, δεν έχουν γίνει ούτε τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα και σε κάθε βροχή ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού. Μάλιστα για τις επόμενες ώρες υπάρχει φόβος για επιδείνωση του καιρού που θα προξενήσει μεγαλύτερα προβλήματα.

Μάλιστα, ήδη έχει παρασύρει η πλημμύρα κάδους και διάφορα αντικείμενα από τους δρόμους και τις σημάνσεις για τα έργα.

Σύμφωνα με το meteo και αύριο Τετάρτη 27/06 τις προμεσημβρινές ώρες περιμένουμε ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Χθες συνάντηση με Λαζαρίδη, ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε τις πιέσεις που δέχεται από την εκλογική του περιφέρεια για τη συμφωνία. Φέρεται να τον διαβεβαίωσε πάντως ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση.

Πλημμύρες και προβλήματα στην Χαλκιδική

Επί ποδός είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκιδικής μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται από το μεσημέρι στην περιοχή. Τα μεγαλύτερα προβλήματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, σημειώνονται στη Σιθωνία όπου μεγάλος είναι ο όγκος της βροχής. Όλη η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρεί τις τελευταίες ώρες σε αντλήσεις υδάτων από σπίτια, υπόγεια και καταστήματα.

Με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νικήτη, όπου οι πλημμυρισμένοι δρόμοι παρέσυραν κάδους απορριμμάτων και φερτά υλικά, καθώς και ένα αυτοκίνητο. Επίσης, υπερχείλισε και το ρέμα του Αγ. Νικόλαου με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διέλευση των οδηγών από το σημείο.

Προβλήματα από τη δυνατή βροχή παρουσιάζονται και στην Κασσάνδρα. Εξάλλου, η ολισθηρότητα των δρόμων στάθηκε για μια ακόμη φορά η σημαντικότερη αιτία για να σημειωθούν μικροτροχαία ατυχήματα.

Κακοκαιρία στον Βόλο -Πλημμύρισαν σπίτια σε χωριά

Κακοκαιρία πλήττει ολόκληρη τη χώρα, δημιουργώντας προβλήματα σε αρκετές περιοχές.

Στο Βόλο, η καταιγίδα μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους, με αυτοκίνητα να χάνονται μέσα στο νερό.

Οπως αναφέρει το magnesianews, δύο κοπέλες κινδύνεψαν, όταν το αυτοκίνητό τους «χάθηκε» στα νερά και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να βγουν σώες από το όχημα.

Εθελοντής που βρέθηκε στο σημείο είπε χαρακτηριστικά πως «το Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες βρίσκεται όλο κάτω από το νερό και το μόνο που φαίνεται είναι η κεραία του ραδιοφώνου στην οροφή».

Παράλληλα, ένα ζευγάρι εγκλωβίστηκε στον χείμαρρο Κερασιώτη που υπερχείλισε και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης, καθώς το νερό είχε φτάσει ως την πόρτα του αυτοκινήτου. Ευτυχώς, λίγη ώρα αργότερα, το ζευγάρι απεγκλωβίστηκε σώο από το αυτοκίνητο, σύμφωνα με το e-thessalia.

Η έντονη βροχόπτωση στα Κανάλια Μαγνησίας είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν δεκάδες σπίτια. Εκτιμάται ότι έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια του χωριού, ενώ ο δρόμος που συνδέει τα Κανάλια με την Κερασιά έχει κοπεί στα δυο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Από τον Δήμο Βόλου ανακοινώθηκε ότι, «επειδή οι ραγδαίες βροχοπτώσεις που από το πρωί σημειώνονταν στην περιοχή μας προβλέπεται να συνεχιστούν καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ωρου, με την εμφάνιση προβλημάτων να είναι πιθανή, ο Δήμος Βόλου που έχει θέσει όλες του τις δυνάμεις σε επιφυλακή, καλεί όσους πολίτες αντιμετωπίζουν έκτακτα περιστατικά και χρειάζονται βοήθεια να απευθύνονται στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο 24210 80959 ή στο γραφείο Δημάρχου 24213 50173-4».

Φωτογραφίες: e-thessalia

Πηγή

Όλη η επικαιρότητα