Ηλεία

«Πλημμύρισε» για την Πρωτομαγιά το δάσος της Κάπελης στην Δ.Ε Λασιώνος

Πόλο έλξης για χιλιάδες εκδρομείς από την Ηλεία και τους γειτονικούς νομούς, αποτέλεσε και φέτος το μαγευτικής ομορφιάς δάσος της Κάπελης, στο χώρο του «πικ – νικ» στην Τ.Κ Αγίας Τριάδας, που συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Τους επισκέπτες καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, αρμόδιος για τη Δ.Ε Λασιώνος, Γιάννης Πανούτσος ευχόμενος καλό μήνα σε όλους και ευχαριστώντας τους που για μια ακόμα χρονιά επέλεξαν την περιοχή και τις εκδηλώσεις του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά, τη γιορτή της Άνοιξης. Υπενθύμισε ωστόσο πως, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι την ημέρα αυτή τιμάται η Εργατική Πρωτομαγιά και οι αγώνες που δόθηκαν κατά καιρούς για την κατάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, σημειώνοντας ότι σήμερα, θα πρέπει να αγωνιστούμε ίσως λίγο παραπάνω, για την διασφάλιση τους, αφού ήδη πολλά από αυτά τα δικαιώματα, έχουν καταπατηθεί.

Συγκινητικός αποχαιρετισμός

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ.Πανούτσος, γνωστοποίησε πως δε θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές, μετά από 20 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης και δράσης. Ευχαρίστησε όλους τους συνδημότες του που τον πίστεψαν και τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, όλους τους επισκέπτες που κάθε χρόνο δίνουν ζωή στην εκδήλωση για την οποία και ο ίδιος έχει πασχίσει πολύ, δεσμευόμενος πως πάντα θα είναι δίπλα σ’ αυτούς που θα τον διαδεχθούν και θα βοηθάει, ορμώμενος από την αγάπη για τον τόπο του. Γι’ αυτό και ευχήθηκε σε όλους τους υποψήφιους, καλή δύναμη, καλό αγώνα και καλή επιτυχία, καλώντας τους να προσπαθούν πάντα για το καλό του τόπου.

Εργατική Πρωτομαγιά

   Στη σημασία και αξία της ημέρας, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος που δε λείπει ποτέ από τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στην περιοχή. «Είναι μέρα τιμής σ’ εκείνους που έδωσαν αγώνες για να απολαμβάνουμε εργατικά δικαιώματα, 8ωρο και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Και οφείλουμε αυτή την παρακαταθήκη να την τιμήσουμε. Σ’ αυτές τις δύσκολες εποχής που δοκιμάζονται όλοι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι νέοι. Χρόνια πολλά σε όλους και καλή δύναμη, ιδιαίτερα στους νέους και στους άνεργους», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κουτσούκος.

Γλέντι μέχρι το απόγευμα

Στην είσοδο του χώρου δεκάδες μικροπωλητές είχαν στήσει τους πάγκους τους με προϊόντα κάθε είδους, ενώ στην «καρδιά» του δάσους, είχαν στηθεί οι ψησταριές, με παραδοσιακή γουρνοπούλα, σουβλάκια και άλλα γλυκά εδέσματα, όπως λουκουμάδες, παγωτά και μαλλί της γριάς.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας είχε φροντίσει να υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα και μουσική για όλους, με τους επισκέπτες να διασκεδάζουν με την ψυχή τους μέχρι το απόγευμα, ανανεώνοντας το «ραντεβού» τους για την Πρωτομαγιά του 2020.

Όλη η επικαιρότητα