Ηλεία Πολιτική

Αμαλιάδα: Λαοθάλασσα στην πρώτη προεκλογική εκδήλωση του Γιάννη Λυμπέρη

Ακούστε το άρθρο

Μια λαοθάλασσα ανθρώπων που έχουν και νου και μνήμη, αψήφισε τους αυταρχισμούς και τις προσπάθειες αποκλεισμού του γηπέδου από τον απερχόμενο δήμαρχο και έδειξε ότι δεν περνούν ούτε οι απειλές ούτε οι εκφοβισμοί.

Όπως είπε στην ομιλία του «η Μεσόγειος δε δένεται με σκοινιά!»

Ο Γιάννης Λυμπέρης ξεκίνησε λέγοντας πως οι κρίσεις στην Οικονομία ξεπερνιούνται αργά ή γρήγορα, αυτό όμως που δεν ξεπερνιέται είναι η κρίση και τα πλήγματα στους θεσμούς  και τις αξίες.

Μίλησε για «ανάπτυξη ξανά»

«Είμαστε εδώ για τους νέους», τόνισε. Για να  τους καταθέσουμε το ρεαλισμό της εμπειρίας μας και να αφήσουμε να μας παρασύρουν στους οραματικούς τους ορίζοντες.  Για να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα.

Αξίζουμε την κορυφή, δεν αξίζουμε την κατρακύλα των πέντε τελευταίων χρόνων.
Αφήσαμε ένα δήμο πρωτοπόρο και παρακολουθούμε τη μια ήττα μετά την άλλη.

Εμείς τα «θα» που είπαμε από το ΄98, τα κάναμε έργο.

Έργα μας είναι η Κουρούτα,

έργο είναι το ΤΕΙ,

μοναδικό έργο η πτέρυγα του Νοσοκομείου που σήμερα βρίσκεται έτοιμη, όπως ακριβώς την παραδώσαμε, αλλά κλειστή, την ίδια στιγμή που το Νοσοκομείο απαξιώνεται και υποβαθμίζεται.

Το Νοσοκομείο δεσμευόμαστε ότι θα γίνει πάλι όπως ήταν παλιά, για να προσφέρει υπηρεσίες σε κάθε πολίτη.

Δε θα φύγει το ΤΕΙ! Μπορεί ο δήμαρχος να έχασε τα 7 εκατομμύρια που θα ενίσχυαν τις εγκαταστάσεις του, να αδράνησε στο προσχέδιο Νόμου που απειλεί με υποβάθμιση και κλείσιμο. Εμείς δε το θα αφήσουμε να κλείσει! Η  καρδιά του Κάμπου είναι εδώ και χρειάζεται την υποστήριξή του.

Θα παλέψουμε πρωτίστως για τους αγρότες . Για να έχουν τα προϊόντα τους ποιότητα αξία, για να μπορούν να ωθήσουν και την τουριστική ανάπτυξη.

Είμαστε εδώ για την Πηνεία, που  είναι ο πνεύμονας της περιοχής μας και υποστηρίζει την οικονομική ζωή  της Αμαλιάδας. Δικαίως έχει παράπονα, γιατί έχει αδικηθεί στις χρηματοδοτήσεις. Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και ζητάμε να μας εμπιστευτεί ξανά, τόνισε ο Γιάννης Λυμπέρης απευθυνόμενος στον πρ. Δήμαρχο Πηνείας και αναπληρωτή Δήμαρχο Ήλιδας στη θητεία 2010-2014 Βασίλη Παπαδόπουλο, με τις λέξεις: «Βασίλη, μαζί θα προχωρήσουμε!».
Αναφερόμενος στους υποψήφιους της παράταξης που παρουσιάστηκαν, δήλωσε πως

«Συγκροτήσαμε ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, με καταξιωμένα πρόσωπα,  γιατί κόμμα μας είναι ο Δήμος και τα συμφέροντά του».
Έκλεισε λέγοντας πως ξεκινάμε τον εκλογικό αγώνα με άξιους ανθρώπους για

  • να υπερασπιστούμε αυτά που φτιάξαμε
  • να λειτουργήσουν αυτά που φτιάξαμε
  • να δώσουμε ορίζοντα, όραμα και προοπτική.

Τη συγκέντρωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, o υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Σάκης Κότσιφας , ο πρ. Δήμαρχος Τραγανού Γρ. Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος  Σαψάλης , ο δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος,  και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Όλη η επικαιρότητα