Ηλεία

Πλημμυρόπληκτοι δήμοι Ηλείας: Μετά την παράταση… ρύθμιση σε 24 δόσεις

Ακούστε το άρθρο

Η ρύθμιση των οφειλών του περασμένου εξαμήνου σε 24 δόσεις φαίνεται ότι προκρίνεται ως λύση για τους πλημμυρόπληκτους δήμους της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και της Ηλείας (Πύργου, Ήλιδας, Ανδραβίδα-Κυλλήνη) από το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία φέρεται να συμφώνησε τελικά και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.«Πατρίς», η αρμόδια υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου εξέτασε τα αιτήματα των φορέων της Ηλείας και έδωσε το «πράσινο φως» για τη ρύθμιση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  το ζήτημα εξετάστηκε ακολούθως από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων,  ο οποίος φέρεται να το έχει εγκρίνει. Όπως τονίστηκε στην εφ.«Πατρίς» από τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, έλαβε τηλεφωνική διαβεβαίωση ότι είναι θέμα ωρών να υπογραφεί και να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος από τον κ.Πιτσιλή για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων που είχαν ανασταλεί λόγω της πλημμύρας, σε 24 δόσεις. Το αίτημα για παράταση απορρίφθηκε, καθώς το εξάμηνο που είχε δοθεί, είναι το μέγιστο που δίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πάντως, μέχρι και  χθες, στη ΔΟΥ Πύργου δεν είχε φτάσει κανένα επίσημο έγγραφο με αυτήν την απόφαση, ούτε σχετική πληροφόρηση, ωστόσο πηγές της ΔΟΥ επεσήμαναν ότι η ρύθμιση σε 24 (ή και 36 δόσεις) δεν θεωρείται ανέφικτο σενάριο, σε σχέση με την παράταση, η οποία συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες Αν τελικά δεν εκδοθεί η απόφαση, από σήμερα θα πρέπει οι οφειλέτες να πληρώσουν όλες τις δόσεις που έχουν λήξει σε ρυθμίσεις ή δόσεις φόρων, ειδάλλως θα εφαρμοστούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και εκτέλεσης, αφού ήδη έχουν καταρτιστεί οι σχετικές λίστες.

Όλη η επικαιρότητα