Πολιτική

Πλήρης αλληλεγγύη Μακρόν σε Ελλάδα και Κύπρο

Ακούστε το άρθρο

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία να εγκαταλείψει την επιθετική ρητορική της με φόντο την Ανατολική Μεσόγειο έστειλε για ακόμη μια φορά από τις Βρυξέλλες ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε παράλληλα τη στήριξή του προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Μακρόν υπογράμμισε πως η αλληλεγγύη της Ευρώπης προς την Αθήνα και τη Λευκωσία είναι «πλήρης» και «απόλυτα κρίσιμη».

«Χθες -όπως έκανα στη σύνοδο του NATO- επαναβεβαιώσαμε την πλήρη αλληλεγγύη μας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Από τη δική μου πλευρά, θεωρώ ότι η αλληλεγγύη ανάμεσα στα κράτη-μέλη είναι απόλυτα κρίσιμη, είχα την ευκαιρία να το ξαναπώ» τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Παίρνουμε, άλλωστε, όλα τα χρήσιμα μέτρα με αυτή την έννοια, αλλά δεν πρέπει να υποχωρήσουμε σε καμία πρόκληση» κατέληξε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Τριμερής συνάντηση Μέρκελ, Μακρόν, Κόντε για το λιβυκό ζήτημα

Οι δηλώσεις Μακρόν έρχονται λίγες ώρες μετά την τριμερή συνάντηση για τις εξελίξεις στη Λιβύη είχαν νωρίς το πρωί σε ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από πρωτοβουλία του ιταλού πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμμανουέλ Μακρόν συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο L’Amigo στο κέντρο των Βρυξελλών.

Στόχος της συνάντησης ήταν να προσδιοριστεί ένας οδικός χάρτης «Διαδικασίας του Βερολίνου», που θα λάβει χώρα 15-20 Ιανουαρίου με στόχο τη δημιουργία συνθηκών οι οποίες θα επιτρέπουν την πολιτική λύση στην εμφύλια διένεξη της Λιβύης.

via

Όλη η επικαιρότητα