Αρκαδία Ηλεία

Πελοπόννησος: Που αποδίδεται ο ήχος ισχυρής έκρηξης που αναστάτωσε Αρκαδία, Ηλεία και Λακωνία

Ο ήχος ήταν τόσο εκκωφαντικός που έγινε αισθητός μέχρι και την περιοχή της Λακωνίας, αλλά και στην Ηλεία.
Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, από έναν ισχυρό ήχο έκρηξης, στην περιοχή της Αρκαδίας, στα όρια με την Ηλεία.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 9 το πρωί την Παρασκευή, 13/5, ακούστηκε ένας ισχυρός ήχος έκρηξης από την Αρκαδία.  Ο ήχος ήταν τόσο εκκωφαντικός που έγινε αισθητός μέχρι και την περιοχή της Λακωνίας, αλλά και στην Ηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews, ο ήχος έγινε αντιληπτός και στην Τρίπολη, τη Σπάρτη, την Μεγαλόπολη, τα Τρόπαια, αλλά μέχρι και στον Πύργο, ενώ οι πυροσβεστικές υπηρεσίες δέχθηκαν δεκάδες κλήσεις από ανήσυχους κατοίκους που θορυβήθηκαν από τον ισχυρό ήχο.

Όπως όλα δείχνουν, ο εκκωφαντικός ήχος προκλήθηκε πιθανότατα από αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου.

Μάλιστα, νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι ελικόπτερα του στρατού πετούσαν πάνω από την περιοχή Πύρρη Γορτυνίας.  Το Patrisnews επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Γορτυνίας,  Στάθη Κούλη, ο οποίος σημείωσε ότι υπηρεσίες της Αρκαδίας συσχέτισαν το συμβάν με την  Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση του ΝΑΤΟ «Tiger Meet 2022», που διεξάγεται από τις 9 μέχρι τις 20 Μαΐου στην 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου.

Όλη η επικαιρότητα