Πλήρως απομονωμένος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τη Συρία

Οι αντιφατικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τον φέρνουν απέναντι σε συμμάχους πολύ σημαντικούς στις ΗΠΑ και έρχονται να θολώσουν περισσότερο το τοπίο.

Συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, αντιφατικά tweet στα οποία ο Ντόναλντ Τραμπ επικαλείται την απαράμιλλη και μοναδική του σοφία και ένα αντάρτικο ακόμη και μέσα στους κόλπους των Ρεπουμπλικανών. Όπως σχολιάζει στο ρεπορτάζ του Open TV ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο Αμερικανός πρόεδρος είναι απομονωμένος και από τους στενούς του συνεργάτες και κυρίως από τους συμμάχους του στη Βουλή και στη Γερουσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι βασικοί του σύμμαχοι ήταν εναντίον του στο θέμα της Τουρκίας και στο θέμα των Κούρδων, αν και σήμερα Τρίτη τον υποστήριξαν για το ζήτημα της καθαίρεσης.

«Βασικό ερώτημα παραμένει το τι θα κάνει ο Ερντογάν. Αν ο Τούρκος πρόεδρος προχωρήσει και χτυπήσει, η πρόσκληση θα ακυρωθεί;» αναφέρει ο ανταποκριτής του Open TV στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου. Ο Τραμπ μίλησε για το πρόγραμμα των F-35 και τι προσφέρει η Τουρκία, έχοντας ξεχάσει ότι ο ίδιος υπέγραψε την απόφαση για να εκδιωχθεί η Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35 και μάλιστα τότε κόμπαζαν όλοι ότι η Τουρκία χάνει και 9 δισ. δολάρια- τα αντίποινα για τους S-400.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open TV στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, στη γειτονική χώρα γιγαντώνεται ένα κύμα εθνικισμού και ακόμη και ο επικεφαλής της διπλωματίας της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, βάζει το χακί για να στείλει ένα μήνυμα ετοιμότητας, την ώρα που τα τουρκικά ΜΜΕ παραλληλίζουν την επιχείρηση στη Συρία που ετοιμάζεται με τον Αττίλα.

 

 

 

via