WEB tv Ελλάδα

Πλήθος κόσμου με ένα κερί στο Σύνταγμα για τους νεκρούς στο Μάτι [ΒΙΝΤΕΟ]

Ακούστε το άρθρο

Μικροένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα για τους νεκρούς από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, ένας από τους συγκεντρωθέντες, ήθελε να προχωρήσει σε συγκεντρώσεις υπογράφων σε ένα χαρτί ενώ στη συνέχεια ήθελε να ακουστούν συνθήματα.

Οι υπόλοιποι συγκεντρωθέντες του ζητούσαν να συνεχίσει τη σιωπηρή διαμαρτυρία, καθώς αυτή ήταν και η επιθυμία του κόσμου. Στη στάση του, αγανάκτησε ένας συγκεντρωθείς ο οποίος ζήτησε από τον κόσμο «να πάει κάτω –στην πλατεία Συντάγματος- και να κάτσει ο κύριος μόνος του».

«Εγώ δε σιωπώ» ήταν η απάντηση του κυρίου.

Στη διαφωνία συγκινητική ήταν η παρέμβαση ενός μικρού αγοριού ο οποίος βρέθηκε στο κέντρο της, όπου είχαν τοποθετηθεί τα κεριά, τα οποία σχημάτιζαν την επιγραφή «23-7» λέγοντας: «Για έναν λόγο ήρθαμε σήμερα, για να τιμήσουμε αυτούς που κάηκαν».

Εκδήλωση μνήμης στα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι

Δημοσιεύτηκε από in.gr στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Στο Σύνταγμα συρρέει πλήθος κόσμου για τη σιωπηλή συγκέντρωση προς τιμήν της μνήμης των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ:

Στο σημείο βρίσκονται δεκάδες πολίτες προκειμένου να τιμήσουν τους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς.

Η πρωτοβουλία «Μια Συγγνώμη Από Εμάς Σε Σας Εκεί Ψηλά…» ανήκε στον 39χρονο μπασκετμπολίστα Γιάννη Γκαγκαλούδη, ο οποίος, μέσω του διαδικτύου, κάλεσε τους πολίτες να αποτίσουν φόρο τιμής στην μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κεράκια να φωτίσουμε τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδοξα. Να κάτσουμε απλά σιωπηλά. Σας παρακαλώ ας το κάνουμε» έγραψε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης.

Εκατοντάδες άνθρωποι στο Σύνταγμα μετά το κάλεσμα του Γιάννη Γκαγκαλούδη… pic.twitter.com/bGrU885UNY

— Αχιλλέας Μαυροδόντης (@axilleasmauros) July 30, 2018

ΠΗΓΗ: in.gr

Όλη η επικαιρότητα