Ελλάδα

Πλήθος κόσμου στην συναυλία αλληλεγγύης για την Ηριάννα

Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο Πάρκο Γουδή, σε μία από τις πολυπληθέστερες συναυλίες αλληλεγγύης τα τελευταία χρόνια, για να φωνάξουν «Λευτεριά στην Ηριάννα» εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στην κρατούμενη Ηριάννα Β.Λ. που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία.

Το άλσος την Παρασκευή το βράδυ πλημμύρισε από κόσμο, ενώ ο σταθμός του μετρό στην Κατεχάκη, από τις 20:00 και μετά, ήταν ασφυκτικά γεμάτος από κόσμο που κατευθυνόταν προς τη συναυλία.

Στην αναγγελία της διοργάνωσής της μεγάλο μέρος του καλλιτεχνικού κόσμου έσπευσε να δηλώσει συμμετοχή, ανάμεσά τους οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Νατάσσα Μποφίλιου, Villagers of Ioannina City, Δημήτρης Αποστολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Μυστακίδης, Social Waste, Γιάννης Χαρούλης, Γιάννης Αγγελάκας, αλλά και ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής Manu Chao.

Γύρω στις 10:00 το βράδυ τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης που είχαν τυπωθεί κι ανέρχονταν στις 20.000, εξαντλήθηκαν και όπως έκαναν γνωστό οι διοργανωτές «τα έσοδα της συναυλίας υπερκάλυψαν τα δικαστικά έξοδα για την Ηριάννα […]τα επιπλέον χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν σε πρόσφυγες και κρατούμενους».

Στους τοίχους ήταν κρεμασμένα πανό με κύρια συνθήματα «κάτω τα χέρια από τις ζωές μας» και «ποιων η δικαιοσύνη, δίκιο θα δικάσει».

Στις 16 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να εξεταστεί, για δεύτερη φορά, από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής της Ηριάννας Β.Λ. και του συγκατηγορούμενού της, Περικλή, μετά την πρώτη απορριπτική απόφαση τον περασμένο Ιούλιο που πυροδότησε κύμα αντιδράσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα