Categories: WEB tvΗλεία

Πλήθος κόσμου στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Καπετάν Ζαχαριά στο Χελιδόνι

Share

Παρουσία πλήθους κόσμου έγινε χθες το πρωί στο κοιμητήριο της κοινότητας Χελιδονίου, η αποκάλυψη της προτομής του Καπετάν Ζαχαριά.

Μετά την αποκάλυψη της προτομής ακολούθησε και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Καπετάν Ζαχαριά, από τον επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο.

Για τον Καπετάν Ζαχαριά και για την ιστορία του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης με καταγωγή από το Χελιδόνι, που πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά των Γερμανών κατακτητών, μίλησε ο κ. Γιώργος Ευθυμίου.

Το «παρών» στην αποκάλυψη της προτομής του Καπετάν Ζαχαριά, έδωσαν μεταξύ άλλων η βουλευτής Ηλείας κα Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Έφη Σαλτάρη και Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ενώ από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σωτήρης Παπαηλιού, ο πρώην Δήμαρχος κ. Ευθύμιος Κοτζιάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας κ. Νίκος Μαρούντας κ.α.

Παρών ήταν και ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος.

Ακόμη παραβρέθηκαν ο κ. Νίκος Φάμελλος, ο συντονιστής της Ν.Ε. Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Φλεβοτόμος, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Ηλείας Διονύση Καλαματιανού κ. Θεόδωρος Ντοάς κ.α.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έγιναν από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας Σωτήρη Παπαηλιού, την βουλευτή Ηλείας Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τον εκπρόσωπο των δωρητών από την Αυστραλία Γιώργο Αθανασόπουλο και τον Γιώργο Ευθυμίου.