WEB tv Ηλεία

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για τον κορυφαίο Ηλείο επιστήμονα Διονύση Σιμόπουλο

Μεγάλη συγκίνηση, στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον πρόσφατα εκλιπόντα Ηλείο Αστροφυσικό και επίτιμο Διευθυντή του Ευγενιδείου Ιδρύματος, Διονύση Σιμόπουλο.
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση, όλων όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση που έγινε το απόγευμα του Σάββατου, στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου και ήταν αφιερωμένη στον πρόσφατα εκλιπόντα Ηλείο Αστροφυσικό και επίτιμο Διευθυντή του Ευγενιδείου Ιδρύματος Διονύση Σιμόπουλο.

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ν. Ηλείας και με τη σύμπραξη του 1ου Γυμνασίου Πύργου, αλλά και πλήθους επιστημονικών συλλόγων.

Ήταν ένας μικρός φόρος τιμής στον Διονύση Σιμόπουλο, σε μια προσωπικότητα με παγκόσμια επιστημονική ακτινοβολία, που αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς.

Έναν απλό, φιλικό χαρακτήρα που τον διέκρινε η ευγένεια, το ήθος και η ακεραιότητα του χαρακτήρα του και ήταν πάντα περήφανος για την γενέτειρά του, τον Γρύλλο και γενικότερα την Ηλεία, που επισκεπτόταν συνεχώς και συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις, που αφορούσαν την αστροφυσική και όχι μόνο.

Ο Διονύσης Σιμόπουλος είχε τεράστιο επιστημονικό, συγγραφικό και δημιουργικό έργο, διαδίδοντας τα μυστικά του Σύμπαντος σε όλη την Ελλάδα,  αλλά και στην περιοχή μας.

Επίσης ήταν αγαπητός και στην μεγάλη Προσκοπική οικογένεια και τόνιζε πάντα την θετική επιρροή που είχε στην διάρκεια της ζωής του. Μάλιστα είχε τιμηθεί με το Ανώτατο Παράσημο του ”Αργυρού Φοίνικα”.

Κορυφαίοι ομιλητές

Η εκδήλωση ήταν υπό την Αιγίδα του Δήμου Πύργου, που με το όνομα του σπουδαίου Αστροφυσικού θα ονομάσει το υπό ίδρυση Πλανητάριο Πύργου.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (για την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας), με τον κ. Γιώργο Μπίρμπα (διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Πύργου), ο Ηλειακής καταγωγής Πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Ανδρέας Μπουντουβής, και ο Επ. Καθηγητής, Τμήματος Φυσικής του Παν/μίου της Θεσσαλίας, κ. Γιώργος Βελντές, ενώ χαιρετισμό έκανε ο κ. Κωνσταντίνος Τάτσης, Αντιπρόεδρος Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ως εκπρόσωπος του.

Χαιρετισμό έκαναν με μήνυμα που απέστειλαν η κα Κάρεν Σιμοπούλου, σύζυγος του Διονύση Σιμόπουλου, καθώς και οι κ.κ. Δημ. Νανόπουλος Φυσικός –  Ακαδημαϊκός και Σταμάτης Κριμιζής, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Η Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων «έντυσε» μουσικά την εκδήλωση (υπεύθυνη ήταν η κα Σακκά, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσε και η πρόεδρος κα. Παρασκευοπούλου), ενώ ακολούθησε ένα βίντεο με την επιμέλεια του κ. Χάρη Μικελόπουλου και στην συνέχεια είχαμε το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Επίσης η κα Νάνσυ Πετροπούλου, διάβασε το βιογραφικό του Διονύση Σιμόπουλου.

Το πάνελ της εκδήλωσης συντόνιζαν η υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Πύργου κα. Αικατερίνη Μποσμή, ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Δημόπουλος και η καθηγήτρια κα. Σοφία Μάλεση.

Ποιοι σύλλογοι συμμετείχαν στην εκδήλωση

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας , η Ένωση Ελλήνων Χημικών – Περιφ. Τμήμα Πελ/σου (την εκπροσώπησε η ταμίας κα Μπούρα), η Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παρ. Ηλείας (την εκπροσώπησε ο κ. Άγγελος Λαμπρόπουλος), η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία  ”Ιππίας ο Ηλείος ” (την εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Γιάννης Τσόπελας), η Αστρονομική Εταιρεία Ηλείας «ΒΕΓΑΣ» (την εκπροσώπησαν, οι Βαγγέλης Πασπαλιάρης, Μάγδα Λυκούση, Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, Μαρία και Κων/να Καπατσούλια και Αριστείδης Ραμαντάς), και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου (ήταν πέρα από τον κ. Παπαδημητρίου, σύσσωμο το Δ.Σ.)

Πολλές οι παρουσίες   

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσης Καλαματιανός και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Πύργου κ.κ. Γιάννης Αργυρόπουλος, Γιάννη Πλεμμένος και Γιάννης Παπαδημητρίου, ο πρώην δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, το πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Βαρουξής, ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάκης Μπαλαούρας, ο δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας, ο επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης δήμου Πύργου «Μαζί Μπροστά και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης δήμου Πύργου «Μπορούμε» κ. Στάθης Καννής, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Τάκης Δημητρουλόπουλος, ο υποψήφιος για το δήμο Πύργου κ. Διονύσης Μπέλτσος, η εκπρόσωπος της βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κας Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, κα Τίτα Τερζή, ο προεδρος του Ιατρικου Συλλόγου Ηλειας κ. Χρήστος Γιαννικούλης, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Πύργου κ. Γιώργος Μπίρμπας και πολλοί ακόμη.

*** Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αστροπαρατήρηση στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου με την συνδρομή της Αστρονομικής Εταιρείας Ηλείας «ΒΕΓΑΣ».

Να σημειωθεί ότι ήταν τόσο πολύς ο κόσμος που θέλησε να παρακολουθήσει την εκδήλωση, που δεν χωρούσε όλος στην αίθουσα του αμφιθέατρου και τελικά αρκετοί την παρακολούθησαν από οθόνες που είχαν τοποθετηθεί στο σχολείο.

Όλη η επικαιρότητα