Αχαϊα

Πλήθος κρατήρων και ένα ναυάγιο κρύβει το λιμάνι της Πάτρας

Εντυπωσιακά είναι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των υποθαλάσσιων δοκιμών που έχει πραγματοποιήσει, το τελευταίο διάστημα, η ομάδα του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στο λιμάνι της Πάτρας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «ΤRITON”, σε συνεργασία με την ομάδα έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το tempo24.gr, από τις λήψεις έχει καταγραφεί να υπάρχει σμήνος κρατήρων εντός και εκτός της λιμενολεκάνης και έχει αποτυπωθεί με την μορφή ενός «σκαλοπατιού», η πορεία του ενεργού σεισμικού ρήγματος της Αγίας Τριάδας, το οποίο εκτείνεται κάτω από το λιμενοβραχίονα.

Από τις ψηφιακές μετρήσεις εντοπίστηκε και η ύπαρξη ενός ναυαγίου. Πρόκειται για μια φορτηγίδα, που δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Τα ευρήματα αυτά, δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, στις 7 Νοεμβρίου για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών της Δυτικής Αχαΐας, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκε και το «ΤRITON”.

Όπως τόνισε ο Καθηγητής θαλάσσιας Γεωλογίας και φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Αντιπρόσωπος Τεχνικής Επιτροπής Εργου (ΤCM) Γιώργος Παπαθεοδώρου «Δεν μπορείς να σχεδιάσεις έργα, εάν δεν έχει σοβαρά δεδομένα. Αυτό είναι νομίζω το μεγάλο συμπέρασμα που βγαίνει».

Όλη η επικαιρότητα